«Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Ο Τιμ Ρόμπινς για την θρυλική ταινία τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα
«Όταν κυκλοφόρησε πήρε καλές κριτικές, ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά κανείς δεν πήγαινε να την δει» δήλωσε ο Τιμ Ρόμπινς μιλώντας για την κυκλοφορία της ταινίας «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ».
Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», αλλά παραμένει το ίδιο αγαπητή και ο πρωταγωνιστής της Τιμ Ρόμπινς αποδίδει τα εύσημα για την επιτυχία της σε έναν άνθρωπο: τον Τεντ Τέρνερ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian, ο Ρόμπινς στράφηκε κατά των αλγορίθμων που καθορίζουν τις τηλεοπτικές μας συνήθειες και αναφέρθηκε στην ταινία του 1994 για την τύχη των κρατουμένων στις φυλακές ως μια από αυτές που δεν θα κατάφερνε να σημειώσει επιτυχία σε αυτή την εποχή.
«Όταν κυκλοφόρησε πήρε καλές κριτικές, ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά κανείς δεν πήγαινε να την δει. Ήταν το VHS και ο [Τεντ] Τέρνερ που την πρόβαλε στο τηλεοπτικό του κανάλι [Turner Classic Movies] και που το άλλαξε αυτό. Είναι [πια] μια δημοφιλής ταινία. Παραμένει στην κορυφή του IMDb ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ξέρω λοιπόν ότι μια ποιοτική ταινία θα διαρκέσει στο χρόνο. Το αν είναι επιτυχία ή όχι δεν έχει σχέση με το τι θα σκέφτονται οι άνθρωποι γι’ αυτήν σε 10, 15, 20 χρόνια».
«Έχεις ανθρώπους σε αυτά τα συνεργεία που είναι καταπονημένοι, εξαντλημένοι»
Η ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» γυρίστηκε με μπάτζετ 25 εκατομμυρίων δολαρίων και σημείωσε εισπράξεις 73 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office, ενώ ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ.
Ο Ρόμπινς συνέκρινε το κινηματογραφικό έργο με τον τεράστιο αριθμό ταινιών που διατίθενται στις πλατφόρμες streaming: «Μπαίνεις στο Netflix αυτή τη στιγμή, βλέπεις τι ταινίες βγαίνουν και μου λες ότι αυτό είναι το μέλλον του κινηματογράφου; Έχουμε μεγάλο πρόβλημα».
Ο Ρόμπινς, ο οποίος εμφανίζεται στο Silo της Apple TV+, μιλώντας στον Guardian ζήτησε επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα συνεργεία στα γυρίσματα.
«Οι ηθοποιοί δεν αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες, δεν δουλεύουν κάθε μέρα. Όταν τελειώνουν τη δουλειά τους παίρνουν κάποιο ρεπό, κάνουν μια άλλη δουλειά. Στην πραγματικότητα είναι τα συνεργεία για τα οποία μιλάμε. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχεις ανθρώπους σε αυτά τα συνεργεία που είναι καταπονημένοι, εξαντλημένοι».
*Με πληροφορίες από: Deadline
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις