Λίβανος: Κομμώτρια φέρνει πίσω το χαμόγελο στα πρόσωπα των εκτοπισμένων παιδιών
Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο το τελευταίο έτος. Στόχος της Kristie Rahal είναι να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη περισσότερο.
- Την ενοχή 14 κατηγορούμενων για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό πρότεινε ο εισαγγελέας
- Θα αντέξουν οι Ουκρανοί μέχρι την ορκωμοσία Τραμπ; - Τι λέει Αμερικανός ειδικός
- Τι είναι τα lee waves που έκαναν την εμφάνισή τους στο Αιγαίο
- Αυτή είναι αιτία θανάτου της Georgina Cooper, του μοντέλου των '90s που πέθανε στην Ελλάδα στα 46 της χρόνια
H Kristie Rahal είναι κομμώτρια και με το επάγγελμά της προσφέρει χαρά στα εκτοπισμένα παιδιά που βρίσκονται στον Λίβανο.
«Με κάνει χαρούμενη που βλέπω ότι μπορώ να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο», λέει η ίδια.
Η Rahal κατάγεται από την πόλη Jezzine στον νότιο Λίβανο. Μετακόμισε στη Βηρυτό πριν από δέκα χρόνια.
«Όταν πρωτοήρθα εδώ, όλα τα παιδιά με περικύκλωσαν. Όλα ήθελαν κούρεμα, και ήταν λίγο χαοτικό, οπότε αποφάσισα να τους δώσω αριθμούς. Έτσι, θα είναι… πιο οργανωμένα».
Αποστολή της τώρα είναι να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη περισσότερο. Κάθε ημέρα κουρεύει 40 έως 60 παιδιά.
«Βλέποντας τα παιδιά ευτυχισμένα, νιώθω κι εγώ το ίδιο. Με παρηγορεί το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο, και ακόμα και αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το κούρεμα δεν είναι απαραίτητο, είναι ξέρεις, για την αυτοεκτίμησή του», προσθέτει η Rahal.
At the heart of Lebanon’s Baabda, 28-year-old Kristie Rahal is turning her skills as a hairdresser into a source of comfort for displaced children. Twice a week, she offers free haircuts to children who’ve been uprooted by the ongoing Israel-Hezbollah conflict pic.twitter.com/usOc9ZBYX0
— Reuters (@Reuters) November 1, 2024
Λίβανος: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι
Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο κατά το τελευταίο έτος.
Από αυτούς, σχεδόν 190.000 έχουν βρει καταφύγιο. Άλλοι μένουν με συγγενείς, έχουν νοικιάσει σπίτια ή κοιμούνται στους δρόμους.
Η Mονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Λιβάνου αναφέρει ότι από τα 1.130 εγκεκριμένα καταφύγια, τα 948 έχουν φτάσει στο μέγιστο της χωρητικότητάς τους. Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι βρίσκονται στις περιοχές του Όρους Λιβάνου και της Βηρυτού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις