Ινδονησία: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 7 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σουμάτρα
Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών στην Ινδονησία έχει αναπτύξει προσωπικό καθώς και διασώστες και στρατιώτες, με τις έρευνες για επιζώντες να συνεχίζονται
- Οι τρανσέξουαλ στο πρώτο διάταγμα που θα υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ - Από πού τους διώχνει
- Την ενοχή 14 κατηγορούμενων για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό πρότεινε ο εισαγγελέας
- Θα αντέξουν οι Ουκρανοί μέχρι την ορκωμοσία Τραμπ; - Τι λέει Αμερικανός ειδικός
- Τι είναι τα lee waves που έκαναν την εμφάνισή τους στο Αιγαίο
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά συνεχίζουν να αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν το Σαββατοκύριακο στο νησί Σουμάτρα στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (BNPB).
Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες
«Συνολικά, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά αγνοούνται», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Αμπντούλ Μουχάρι.
Πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν τέσσερις περιοχές στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας.
Δείτε βίντεο από την Ινδονησία:
🚨🇮🇩 AT LEAST 16 DEAD IN SUMATRA LANDSLIDES
Torrential rains triggered deadly landslides and flash floods across North Sumatra, Indonesia, leaving 16 dead and 6 missing.
Rescuers recovered bodies buried under mud and debris in Karo and South Tapanuli districts.
Villages were… pic.twitter.com/V8feGcFh2E
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) November 25, 2024
Τα περισσότερα θύματα στην περιοχή Κάρο
Η περιοχή Κάρο κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, με πέντε ανθρώπους να ανασύρονται νεκροί και άλλοι πέντε να εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από υπερχείλιση ποταμού το Σάββατο.
Τα άλλα θύματα των καιρικών φαινομένων εντοπίστηκαν σε τρεις άλλες περιοχές της επαρχίας: Ντέλι Σερντάνγκ, Σάουθ Ταπανούλι και Πανάνγκ Λαουάς.
Σύμφωνα με τον Μουχάρι, οι περιοχές Κάρο και Ντέλι Σερντάνγκ έχουν ήδη πληγεί πολλές φορές φέτος από ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.
«Μόνο φέτος, αυτές οι δύο περιοχές έχουν πληγεί από καταστροφές τρεις και δύο φορές αντίστοιχα», είπε. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν σπίτια, τζαμιά και δημόσιες εγκαταστάσεις.
Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών έχει αναπτύξει προσωπικό καθώς και διασώστες και στρατιώτες στο σημείο.
Κατολισθήσεις συμβαίνουν τακτικά σε όλο το αρχιπέλαγος κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου και το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί σε ορισμένες περιοχές λόγω της αποψίλωσης των δασών.
Τον Ιούλιο, μια κατολίσθηση στο νησί Σουλαουέζι, κοντά σε ένα παράνομο ορυχείο χρυσού, άφησε πίσω του τουλάχιστον 27 νεκρούς και 15 αγνοούμενους.
Τον Μάιο, τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μείγμα στάχτης, άμμου και πέτρες από την έκρηξη του ηφαιστείου στο όρος Μαράπι στη Δυτική Σουμάτρα εξαπλώθηκε σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις