Taste Atlas: Πέντε ελληνικά πιάτα με αυγά ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου
Η Taste Atlas ξεχωριζει τα ελληνικά πιάτα με αυγά μεταξύ των καλύτερων του κόσμου.
Το Tasteatlas παρουσίασε τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο.
Οι ελληνικές γεύσεις ξεχωρίζουν
Ο γαστρονομικός οδηγός μοιράζεται συχνά λίστες με τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο, την καλύτερη κουζίνα (η ελληνική είναι στη δεύτερη θέση), τον καλύτερο καφέ, το καλύτερο πρωινό και όχι μόνο.
Αυτή τη φορά μοιράστηκε ποια είναι τα καλύτερα φαγητά με αυγά και ξεχώρισε ένα ελληνικό και συγκεκριμένα τη στραπατσάδα ή αλλιώς καγιανά, τα γνωστά και αγαπημένα μας αυγά με ντομάτα.
Η στραπατσάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση
Συγκεκριμένα, η στραπατσάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης με βαθμολογία 4,4 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο.
«Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, που ακούει στο όνομα στραπατσάδα ή καγιανάς, αποτελείται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες που καρυκεύονται με φρέσκα μυρωδικά και συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά, ενώ ολοκληρώνονται με θρυμματισμένη φέτα.
Με τη ρουστίκ γοητεία του και τις καθαρές, αναζωογονητικές του γεύσεις, το απολαμβάνουμε ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό από διάφορα ψητά κρέατα. Παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, όμως τρώγεται σε όλη τη χώρα».
Οι υπόλοιπες ελληνικές θέσεις
Στην τρίτη θέση, συναντάμε τη στάκα με αυγά από την Κρήτη,
Στη 13η θέση βρίσκεται η φρουτάλια ή φουρτάλια, η ομελέτα της Άνδρου, που γίνεται με πατάτες και λουκάνικο,
Στην 25η θέση βρίσκεται η παραδοσιακή ομελέτα
Στην 72η βρίσκεται το σφουγγάτο, κάτι σαν την ιταλική φριτάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις