Γιασάρ Γκιουλέρ: Οι δηλώσεις του δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης, λέει η Αθήνα
Ο Γιασάρ Γκιουλέρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το πρωτόκολλο της Βέρνης στο Αιγαίο και κάνει έρευνες στη δυνητική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην περιοχή
- Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν – Συνέλαβε 240 άτομα
- Οι σκοτεινές διαδρομές της κοκαΐνης: Η παγκόσμια έκρηξη στην διακίνηση της και οι νέοι κυρίαρχοι του εμπορίου
- Τι ανακάλυψαν έκπληκτοι Ρώσοι ειδικοί που εξέτασαν δυτικά λάφυρα από το ουκρανικό μέτωπο
- 5+1 συγκλονιστικές καταρρίψεις αεροπλάνων της γραμμής από πυρά
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχολίασαν τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ σε Επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου.
Σε δηλώσεις που προκάλεσαν την απάντηση της Αθήνας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός
«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, όπως και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, έχοντας μάλιστα υπογράψει τη σχετική διεθνή σύμβαση (UNCLOS).
Θέσεις οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγυητή της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, όπως αυτά καθορίζονται από τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης», σημείωσαν οι ελληνικές πηγές.
Τι είχε δηλώσει ο Γιασάρ Γκιουλέρ
Ο Γιασάρ Γκιουλέρ υποστήριξε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ΑΝΚΑ, ότι η Ελλάδα παραβιάζει το πρωτόκολλο της Βέρνης στο Αιγαίο και κάνει έρευνες στη δυνητική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην περιοχή.
«Πρόσφατα, το υπουργείο Εξωτερικών μας προέβη στις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις μη εγκεκριμένες ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται από την ελληνική πλευρά εντός της μελλοντικής υφαλοκρηπίδας μας στο Αιγαίο Πέλαγος», είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ, αναφερόμενος στο περιστατικό της Κάσου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνιστά «παράβαση της Συμφωνίας της Βέρνης του 1976 μεταξύ των δύο χωρών και του διεθνούς δικαίου και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις από τα στελέχη της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων και της Διοίκησης Λιμενικού Σώματος στο πεδίο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις