Η συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ανοίξει και στον κεντροαριστερό χώρο και προτάσεις ονομάτων πέφτουν στο τραπέζι με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Μαργαρίτη να προτείνει τον Χρήστο Ράμμο της ΑΔΑΕ, πρόταση που ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως ξεκαθαρίζει στο in, είναι «εντελώς προσωπική».

Πρόκειται για εντελώς προσωπική άποψη του Θεόδωρου Μαργαρίτη τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Μαργαρίτη στο MEGA, ο οποίος έσπευσε πάντως να επισημάνει ότι τις αποφάσεις θα τις πάρει ο κ. Ανδρουλάκης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο κ. Ράμμος θα αποτελούσε μια καλή επιλογή, με μεγάλες πιθανότητες στήριξης από το σύνολο της προοδευτικής Αντιπολίτευσης.

«Ο Χρήστος Ράμμος είναι μια καλή περίπτωση»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Ανανεωτικής Αριστεράς, Θεόδωρος Μαργαρίτης, μίλησε για την επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) και αποκάλυψε στην Αναστασία Γιάμαλη ότι ο Χρήστος Ράμμος είναι ένα πρόσωπο που προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαργαρίτης έχει τονίσει ότι κατά την άποψη του η δημοκρατική αντιπολίτευση πρέπει να κατέβει με κοινό υποψήφιο.

«Τις αποφάσεις θα τις πάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης προφανώς σε συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο» έσπευσε να διευκρινίσει, εξηγώντας τα κριτήρια με τα οποία ο ίδιος θα καταθέσει τις προτάσεις του.

«Ο συλλογισμός μου ήταν ότι θεωρείται ότι στην Ελλάδα είναι πανίσχυρος ο κ. Μητσοτάκης κι ότι είναι κατακερματισμένη η κριτική που γίνεται απέναντί του. Θεωρώ λοιπόν ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνουν οι προσπάθειες να αναζητηθούν – εκεί που είναι εφικτό- κάποιες συνεννοήσεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ένα τέτοιο θέμα είναι η προεδρία της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Εν συνεχεία ο κ. Μαργαρίτης έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που έχει εντοπίσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα, συνδέοντας το με την πολιτική συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Υπάρχουν πρόσωπα που συζητιούνται κι από τον πολιτικό κόσμο και από τον κόσμο της νομικής επιστήμης, κι από τα κοινωνικά κινήματα και από τους διανοούμενους. Δεν είμαι εγώ που θα υποδείξω, αλλά θα κάνω μία ερώτηση: ποιος θα είχε αντίρρηση από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για τη περίπτωση του Χρήστου Ράμμου;» ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης, σπεύδοντας να προσθέσει για τον κ. Ράμμο ότι είναι πρόεδρος της ΑΔΑΕ και ότι έχει παίξει στο θέμα των υποκλοπών σημαντικό ρόλο δημιουργώντας θεσμικά αντίβαρα.