Κικίλιας για 112: Να πειθαρχούμε σε κάτι ελαφρώς υπερβολικό παρά να μην ηχήσει καθόλου προειδοποίηση
Όσον αφορά το 112, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πειθαρχούμε σε κάτι ελαφρώς υπερβολικό μερικές φορές παρά να μην ηχήσει καθόλου προειδοποίηση».
- Στο φως οι υπόγειες δομές της Αγιάς Σοφιάς - Εικόνες
- Συρμός του μετρό ακινητοποιήθηκε στον σταθμό «Μοναστηράκι» – Αποσύρθηκε το τρένο
- Η πιο ζεστή και η πιο κρύα μέρα του 2024 - Πού έριξε την περισσότερη βροχή
- Εξαφάνιση στη Λάρισα: «Οδυνηρό γεγονός, που δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση» λέει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Για την κακοκαιρία Bora και τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο Β. Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», τόνισε πως «επιχείρησαν 3.300 πυροσβέστες, ΕΜΑΚ, ΕΜΟΔΕ σε 640 οχήματα, μαζί με στρατό, αστυνομία, παντού σε όλη τη χώρα, παντού όπου χρειάστηκε».
Έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια σε ό,τι αφορά στην Π. Προστασία, με 125 διασώσεις, 1.070 κοπές δέντρων, 1.000 κλήσεις στη Ρόδο. Αντίστοιχα και στην Κεντρική Μακεδονία και στη Χαλκιδική.
«Προτιμότερο να πειθαρχούμε σε κάτι ελαφρώς υπερβολικό»
Όσον αφορά το 112, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πειθαρχούμε σε κάτι ελαφρώς υπερβολικό μερικές φορές παρά να μην ηχήσει καθόλου προειδοποίηση».
Όπως είπε, «δυστυχώς δεν άκουσαν όλοι οι συμπολίτες μας το 112. Στις 10 η ήχησε το 112, 12 η ώρα δεν είχε πειθαρχήσει ο ένας εκλιπών και ήταν ακόμα στην περιοχή. Φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να πήρε το αγροτικό του αμάξι για να πάει να τραβήξει το άλλο του αυτοκίνητο μπροστά από τον χείμαρρο».
Πρόσθεσε ακολούθως ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ πιο ψηλά από οποιαδήποτε υλική απώλεια.
Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «νομίζω ήρθε η τραγική κατάληξη της θεομηνίας στη Βαλένθια και στη Μάλαγα στην Ισπανία, για να αποδειχθεί ότι κι εκεί που μετεωρολόγοι μας δεν πέφτουν μέσα κι η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου υπερεκτιμά κάποια πράγματα».
«Πρέπει να γίνει ταμείο απαλλοτριώσεων, ξεμπαζώματος και ανοίγματος ρεμάτων»
Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως αυτά τα οποία συγχωρούσε η φύση με βάση τις υποδομές, το χτίσιμο μέσα σε ρέματα, το μπάζωμα σε κοίτες ποταμών και μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε με ένα μίνιμουμ μικρών καταστροφών, πλέον στην καρδιά της κλιματικής αλλαγής δεν συγχωρείται.
«Όπως σας είπα ότι πρέπει να γίνει ταμείο απαλλοτριώσεων, ξεμπαζώματος και ανοίγματος ρεμάτων σε κομβικά σημεία στην Αττική, έτσι σας λέω ότι και στην Ιαλυσό υπάρχει ένας αγωγός όμβριων υδάτων με μικρή διάμετρο που καταλήγει μέσα από το βουνό και από ρέματα σε τοίχους ξενοδοχείων. Είναι μη βιώσιμο αυτό από εδώ και πέρα. Η δύναμη της φύσης και του νερού είναι πολύ περισσότερη από καθετί υλικό», κατέληξε ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις