«Πραγματική συμμετοχική δημοκρατία που θα εκφράζει το Κέντρο με τις αξίες της Αριστεράς» υπόσχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ιδρυτής του «Κινήματος Δημοκρατίας», συμμετέχοντας στο 4ο OT FORUM

Ο επικεφαλής του νεοσύστατου πολιτικού φορέα αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στα όσα συνέβησαν πριν και μετά την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με παράπονο ανέφερε πως «το στερεότυπο αν μιλάς Αγγλικά και έχεις πτυχία είσαι με τον Μητσοτάκη, είναι ξεπερασμένο» και τόνισε πως «είμαι ένας άνθρωπος αντισυστημικός που γνωρίζει το σύστημα» υποσχόμενος να το «υπηρετήσει» με προοδευτικό πρόσημο. 

Αντισυστημικός που γνωρίζει το σύστημα, δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Για το λογότυπο του Κινήματος Δημοκρατίας ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως θα επικρατήσει αυτό που θα αποφασίσει η βάση και με διάθεση για χιούμορ υποστήριξε πως «σίγουρα θα είναι καλύτερο του μετρό», αναφερόμενος στο λογότυπο της Θεσσαλονίκης.  

Δύο στόχοι για την αλλαγή της πολιτικής

Αναγνώρισε «ζήτημα δημοκρατίας και κράτος δικαίου στην ελευθερία του Τύπου» και έθεσε επί τάπητος «τους μηχανισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συγκαλύπτουν υποθέσεις όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές».

Μίλησε για πάταξη της σπατάλης που υπάρχει στο ελληνικό κράτος. «Σπατάλη δεν είναι κάτι που προέρχεται μόνο από το κράτος. Έχουμε και την σπατάλη των εργολαβιών όπως με την περίπτωση των καθαριστριών στα νοσοκομεία», ανέφερε.  

Ρωτήθηκε για τον όρο κόμμα λέγοντας πως πρέπει να είναι ο λαός του. «Κόμμα χωρίς τη βάση του δεν είναι τίποτα. Φυσικά, σήμερα τα κόμματα δεν μπορεί να χτίζονται με υλικά του 1970», τόνισε.  

Έθεσε δύο στόχος για την αλλαγή της πολιτικής:  1. Να βγει το πολιτικό χρήμα από την εξίσωση.  2. Να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται κάποιος. 

«Αν θες να αλλάξεις την πολιτική βγάζεις το χρήμα και επιτρέπεις στον κόσμο να πολιτευτεί», υποστήριξε. Στο σημείο αυτό άνοιξε θέμα για «ασυμβίβαστο» υπουργών και βουλευτών. 

Ίδρυση «Κινήματος Δημοκρατίας» και οικονομικό πρόγραμμα

Για την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατίας είπε πως «δεν είναι απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ» και επανέλαβε πως «αποκλείστηκε ο νόμιμος εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος. Έγιναν αντιδημοκρατικά πράγματα» και πρόσθεσε πως «σε άλλες χώρες θα είχε παρέμβει η δικαιοσύνη».  Χαρακτήρισε «φυσιολογική εξέλιξη την παρουσία του στην πολιτική ζωή της χώρας και την ίδρυση του νέου κόμματος» λέγοντας ότι «ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος από τα παλαιά πολιτικά σχήματα».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ακρίβειας και της φορολογίας και υποσχέθηκε να προτείνει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Σημείωσε πως στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που ηγείται «θα υπάρχουν σημεία που θα είμαστε παρεμβατικοί και άλλα που θα είμαστε περισσότερο φιλελεύθεροι». 

Αναφερόμενος ειδικά στο πολιτικό σύστημα είπε ότι «πρέπει να βγει το αμαρτωλό πολιτικό χρήμα και να αλλάξει το αρχηγοκεντρικό σύστημα της λίστας υποψηφίων, διότι χρειάζεται να αποφασίζει η βάση. Δεν ήθελαν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως να υπάρχει ασυμβίβαστο επαγγελματικού στελέχους και πολιτικού στελέχους και να αποφασίζει η βάση τους υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές» πρόσθεσε με νόημα.

4ο OT FORUM

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος ανοίγει τη συζήτηση στο 4ο OT FORUM με θέμα «Ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο – “Ελλάδα 2030”». Το FORUM διεξάγεται στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών και παρευρίσκονται 36 επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζίτες και 18 κορυφαίες προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή.

O χώρος του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμένο στούντιο όπου οι ομιλητές θα καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους.