Μήνυμα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Όπως είπε, «πριν από μια εβδομάδα, δόθηκε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ, μια ισχυρή εντολή επανεκκίνησης, από 70.000 πολίτες».

Η Ρ. Σβίγκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», υπογράμμισε ότι «το προηγούμενο διάστημα πληγώσαμε τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο, και δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του». Τώρα, όμως, «με τη νέα ηγεσία, τον Σ. Φάμελλο, και όλα τα στελέχη μας στην πρώτη γραμμή, με όλους τους βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ισχυροποιηθεί».

Αναφέρθηκε στις «εικόνες απόγνωσης από τη Ρόδο, τη Λήμνο, τη Θεσσαλία, εξαιτίας των ανεπαρκειών του κρατικού μηχανισμού». Σημείωσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκονται σε περιοδείες στις πληγείσες περιοχές.

Σχετικά με τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν, η Ρ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «παραβίασαν τη λαϊκή εντολή». Πρόσθεσε ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να μη σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού», ο οποίος, αυτός και μόνο, «καθορίζει ποιος είναι κυβέρνηση και ποιος είναι αντιπολίτευση».

Αναφορικά με τη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο ανοιχτό κόμμα σε συνεργασίες, κι αυτό το έχουμε δείξει με τη στάση μας, στην πράξη». Τόνισε ότι «ποτέ δεν βλέπουμε ως αντιπάλους τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις». Υπογράμμισε επίσης πως «θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες των προοδευτικών κομμάτων, γιατί ο αντίπαλός μας είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα για τη Νέα Αριστερά, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «η αποχώρηση των βουλευτών της ήταν ένα μεγάλο λάθος και μια ανοιχτή πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να αναγνωριστούν αυτά και να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες και κοινές προσεγγίσεις».

«Οι γυναίκες να αισθανθούν ελεύθερες και ισχυρές»

Σχετικά με τις γυναικοκτονίες, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να δεχτεί τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία», αφού «οι γυναίκες αυτές δολοφονούνται ακριβώς επειδή είναι γυναίκες».

Τέλος, η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στην «ανάγκη ενίσχυσης των δομών υποστήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ώστε να έχουν το θάρρος και την υποστήριξη, όταν καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους». Γιατί, όπως τόνισε, «βλέπουμε ότι δεν υπάρχει εκείνο το πλαίσιο, ώστε οι γυναίκες να αισθανθούν ελεύθερες και ισχυρές, για να μπορέσουν να καταγγείλουν και να ξεφύγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα».