Τον Χρήστο Ράμμο της ΑΔΑΕ προτείνει για ΠτΔ η Νέα Αριστερά – Στήριξη της αντιπολίτευσης, ζητά ο Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης, κάλεσε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την πρόταση
- «Αυτοί που διαδίδουν ψέματα και παραπληροφορούν...» - Συνεχίζεται η διαμάχη Στάρμερ και Μασκ
- «Διεθνή αταξία» βλέπει ο Μακρόν – Μηνύματα στον Τραμπ και τον Μασκ – Τι είπε για Συρία, Ουκρανία
- Έριξαν φόλες στη παραλία στα Φαλάσαρνα και πέθαναν τέσσερα σκυλιά
- Πέθανε ο Περικλής, ο γάιδαρος που ενέπνευσε το χαρακτήρα του Έντι Μέρφι στο Σρεκ
Τον πρόεδρο της αρχής για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο που βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Νέα Αριστερά.
Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο Αλέξης Χαρίτσης, κάλεσε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την πρόταση χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και υστερόβουλους σχεδιασμούς.
«Η ΝΕΑΡ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και σήμερα προτείνουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρώην αντιπρόεδρο του συμβουλίου της επικρατείας, τον πρόεδρο της αρχής για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο. Έναν δημόσιο λειτουργό, έναν δικαστικό έναν άνθρωπο που υπερασπίστηκε με σθένος τους θεσμούς που ενέπνευσε εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου που δεν σιώπησε μπροστά στο πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών.
Και σήμερα καλώ όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την πρόταση της ΝΕΑΡ χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες χωρίς υστερόβουλους σχεδιασμούς, να στείλουμε όλες και όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.
Υπενθυμίζεται πως σε λίγο καιρό πρέπει να ξεκινήσει και η συζήτηση για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί- αν δεν είναι η ίδια- την Κατερίνα Σακελαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, καθώς η θέση του πρόεδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει καλυφθεί Συνταγματικά μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη.
Σημειώνεται επίσης, πως μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του 2019, ενδεχόμενη αδυναμία εκλογής προέδρου δεν οδηγεί σε διάλυση της βουλής και προκήρυξη εκλογών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις