Ο Λεσόρ έσωσε το ρεσιτάλ του Ναν
Το ασύλληπτο κρεσέντο του Κέντρικ Νάν θα πήγαινε στράφι, εάν δεν υπήρχε ο πιο σταθερός (και με διαφορά από το δεύτερο) παίκτης των Πρωταθλητών Ευρώπης, ο Ματίας Λεσόρ.
- Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις στο ρεύμα - Αλλαγές στα τιμολόγια
- Μετά τη σύλληψη αφαιρέθηκε το κινητό του αστυνομικού στο ψυχιατρείο - Νοσηλεύεται φρουρούμενος όλο το 24ωρο
- Η στιγμή που καρχαρίας επιτίθεται σε γυναίκα ενώ κάνει κατάδυση
- Αντζελίνα Τζολί σε δημοσιογράφο: «Αυτό παίρνει το βραβείο της πιο εξωφρενικής ερώτησης»
Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο όταν αντίπαλος είναι μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το πιο…βατό του Παναθηναϊκού στην τελευταία τετράδα αγώνων.
Με Ζαλγκίρις (εκτός), Μονακό (εντός) και αύριο Παρτίζαν (εκτός) να συμπληρώνουν το καρέ.
Και αυτό διότι ο Χουάν Πεναρόγια είχε τέσσερις βασικές απουσίες (Νίκολας Λαπροβίτολα, Ραούλ Νέτο, Τζιμέζι Μέτου και Ντάριο Μπριθουέλα) και αναγκάστηκε να συμπεριελάβει στην αποστολή για πρώτη φορά δύο 17χρονους αθλητές. Τον Αρτούρας Μπουταγιέβας και τον Ραούλ Βιγιάρ αμφότεροι γεννημένοι το 2007.
Από εκεί και έπειτα, το ασύλληπτο κρεσέντο του Κέντρικ Νάν θα πήγαινε στράφι, εάν δεν υπήρχε ο πιο σταθερός (και με διαφορά από το δεύτερο) παίκτης των Πρωταθλητών Ευρώπης, ο Ματίας Λεσόρ.
Με δύο πολύ κρίσιμες βολές (1/2 είχε και στις δύο περιπτώσεις) καθώς η δεύτερη μάλιστα έκρινε το παιχνίδι, αλλά και με ένα κλέψιμο και κάρφωμα για το 89-86 προς το φινάλε έκανε τη διαφορά. Εάν το παιχνίδι πήγαινε έστω στην παράταση οι Πράσινοι δεν θα είχαν εκεί τον Νάν που είχε αποβληθεί με 5 φάουλ.
Ο Ναν, τα 3 buzzer beater και η άμυνα
Πριν από αυτό είχε βγάλει μπόλικους λαγούς από το καπέλο του με τα αποκορύφωμα τα 3 συνεχόμενα buzzer beater στη λήξη του χρόνου σε κάθε ένα από τα τρία πρώτα δεκάλεπτα !
Δύο σουτ πίσω από τη σέντρα και άλλο ένα από τα έξι μέτρα έκοβε στα δύο την ψυχολογία των Καταλανών κάθε φορά που τελείωνε μια περίοδος. Μιλάμε για 8 πόντους σε σούπερ ντέρμπι που κρίθηκε στον πόντο και καταλαβαίνει κανείς εύκολα πόσο τέτοια σουτ (και όχι ένα αλλά τρία με τον ίδιο απίθανό τρόπο) ανεβάσουν την ψυχολογία της μιας ομάδας στα ουράνια και καταβαραθρώνουν στα τάρταρα της άλλης.
Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός όσο παίζει και ζει (ή πεθαίνει) με την επίθεσή του θα υποφέρει σε κάθε παιχνίδι μέχρι να πάρει τη νίκη. Με σχεδόν κάθε αγώνα να κρίνεται στους 90+ πόντους δεν πας πουθενά σε βάθος χρόνου.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάζεται να ξαναβρούν την άμυνα που τους οδήγησε μέχρι την κορυφή του θρόνου πέρυσι και να έχουν διάρκεια σε αυτή. Καθώς και χθες κάποια στιγμή δέχτηκαν μόλις ένα καλάθι για πάνω από 4 λεπτά όταν μετέτρεψαν το 60-69 σε 77-71, αλλά στο φινάλε η άμυνα πήγε και πάλι περίπατο.
Ακριβώς για αυτό ο Εργκίν Αταμάν έριξε στα δύσκολα (και πάλι) τον Καλαϊτζάκη αφού από αυτόν παίρνει ίσως τη μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα και στη συνέχεια το εξαργυρώνει στην επίθεση.
Και μια κουβέντα για το Αμπου Ντάμπι που θα είναι ο νέος τόπος που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά (και όπως όλα δείχνουν όχι για τελευταία) το φάιναλ φορ. Είναι φανερό τα τελευταία χρόνια ότι και η Ευρωλίγκα βλέπει ξεκάθαρα ως μπίζνες το μπάσκετ και προσδοκά (σχεδόν) μόνο στο κέρδος αγνοώντας και άλλα βασικά ζητήματα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις