Σε όλους μας έχει συμβεί να μας πιάσει μια λιγούρα νωρίς το μεσημέρι και να μην ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε. Τι πιο εύκολο από μια σαλάτα; Και μια τέτοια συνταγή αποφάσισε να μας δείξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που είναι και εύκολη και υγιεινή.

Ο γνωστός σεφ «κατέλαβε» την κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και έκανε μια συνταγή για σαλάτα κινόα με λαχανικά και τόνο. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν χρειάζεται να έχεις αστέρι Μισελέν για να τα καταφέρεις, ωστόσο πρέπει να δώσεις την απαραίτητη προσοχή στην κινόα.

Τα υλικά

500 γρ. τόνος σε ηλιέλαιο
300 γρ. κινόα
400 γρ. ντοματίνια
50 γρ. μαύρες ελιές
2 πράσινες πιπεριές
100 γρ. κάπαρη
χυμό από 2 λεμόνια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικό
2 κ.σ. μηλόξιδο
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Επειδή η κινόα πρέπει να είναι τραγανή, δεν τη βράζουμε αλλά τη μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για περίπου 1,5 λεπτό.

Η διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνομαι λίγο νερό και προσθέτουμε λευκή και μαύρη κινόα. Τη μουλιάζουμε για περίπου 1,5 λεπτό.

Σουρώνουμε τη κινόα και όπως είναι ζεστή τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Αμέσως μετά προσθέτουμε: το σέλινο, την πιπεριά, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό, την κάπαρη, το ξύδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω τον τόνο και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα.