Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o
Crypto: Στα ύψη οι κεφαλαιοποιήσεις για τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα

Crypto: Στα ύψη οι κεφαλαιοποιήσεις για τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα

Καμπανάκια για κίνδυνο παραδοσιακά μεγάλων διακυμάνσεων στην αγορά. Τα κρυπτονομίσματα

Από ρεκόρ σε ρεκόρ σκαρφαλώνουν οι τιμές των crypto με την προσδοκία ότι η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ η οποία θα αναλάβει καθήκοντα από τον Ιανουάριο του 2025 θα είναι πιο φιλική προς τον κλάδο, με χαμηλότερη εποπτεία και περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης στα κρυπτονομίσματα.

Τα μεγαλύτερα από αυτά, το Bitcoin, το Ethereum, το Tether, το XRP, το Solana, το BNB, το Dogecoin, το Cardano και άλλα βλέπουν την κεφαλαιοποίησή τους να αυξάνεται συνεχώς φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη, με το Bitcoin να σπάει και το φράγμα των 100.000 δολαρίων.

Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP, Solana, BNB, Dogecoin, Cardano βλέπουν την κεφαλαιοποίησή τους να αυξάνεται

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος παρουσιάζει σήμερα την κεφαλαιοποίηση αυτή για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με την περισσότερη αποδοχή και τζίρο ανά τον κόσμο. Αναλυτές της αγοράς προειδοποιούν πάντως σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι παρά τη μεγάλη πρόσφατη άνοδο, τα κρυπτονομίσματα συνηθίζουν να καταγράφουν και σημαντικές διακυμάνσεις, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να ενέχουν υψηλό ρίσκο για όσους τα βάζουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

 Ο παράγοντας Τραμπ και τα κρυπτονομίσματα

Από τα μέσα του καλοκαιριού ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει σε προεκλογική του ομιλία, σε συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Νάσβιλ του Τενεσί, ότι ήθελε να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «πρωτεύουσα κρυπτονομισμάτων του πλανήτη», όπως είχε πει.

Τότε είχε υποσχεθεί να μειώσει την εποπτεία των ομοσπονδιακών αρχών και να δημιουργήσει το πρώτο Εθνικό Στρατηγικό Αποθεματικό σε Bitcoin της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως το είχε χαρακτηρίσει. Ο Τραμπ είχε επίσης υποσχεθεί ότι θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Γκάρι Γκένσλερ, τον οποίο πολλοί υποστηρικτές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν ήθελαν, λόγω της αυστηρότητάς του στην εποπτεία των κρύπτο. Αυτό έγινε ήδη με τον επερχόμενο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να προτείνει για τη θέση του επικεφαλής της SEC τον πρώην πρόεδρό της επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, τον Πολ Άτκινς.

Ο παράγοντας ETF

Τα κέρδη του Bitcoin ήταν ήδη μεγάλα μετά την έγκριση των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024 στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια σε Bitcoin (Bitcoin Exchange Traded Funds – ETF). Τα Bitcoin ETF επιτρέπουν στους επενδυτές να αγοράσουν ένα περιουσιακό στοιχείο που παρακολουθεί την κίνηση των τιμών του bitcoin, αποφεύγοντας παράλληλα τον κίνδυνο αγοράς του ίδιου του κρυπτονομίσματος.

Με επικεφαλής μεγάλα ονόματα της Wall Street, όπως η BlackRock, η Fidelity και η Grayscale Investments, τα ETF ελέγχουν τώρα περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία ή περίπου το 5% του συνόλου του Bitcoin σε κυκλοφορία.

Οι μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις

Η τιμή των 100.000 δολαρίων ωθεί τη κεφαλαιοποίηση του Bitcoin στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και το καθιστά μεγαλύτερο επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο, πλην λίγων εξαιρέσεων που είναι εισηγμένες εταιρείες κολοσσοί όπως η Nvidia, η Apple και η μητρική της Google, η Alphabet, σχολίαζε το Bloomberg. Φέτος τα κέρδη αυτά του Bitcoin φτάνουν το 135%.

Τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια -που προκύπτουν από την τιμή κάθε Bitcoin επί τον αριθμό αυτών των Bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία- αντιπροσωπεύουν ποσό μεγαλύτερο από τις αγορές κρατικών ομολόγων χωρών όπως η Ισπανία και η Βραζιλία και ποσό που πλησιάζει την κεφαλαιοποίηση ολόκληρου του δείκτη FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σχολίαζε επίσης το Bloomberg.

Γεννημένο στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πριν από 16 χρόνια, το Bitcoin κυκλοφόρησε το 2009 από τον χρήστη με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, ως δίκτυο peer-to-peer χωρίς κρατικό έλεγχο. Το αν ο Nakamoto είναι μεμονωμένο άτομο ή ομάδα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών εικασιών καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του Bitcoin.

Πηγή: OT.gr

Must in

Σοκαριστική στιγμή – Ο Μπεντανκούρ σωριάστηκε στο έδαφος και αποχώρησε με φορείο

Ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ «πάγωσε» τους πάντες στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, όταν αποχώρησε από το γήπεδο μετά από ένα επεισόδιο που είχε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο