Σε 36 προσαγωγές έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η αστυνομία στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων πριν την απογευματινή συγκέντρωση και πορεία για τα 16 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.
Καταγγελίες για αστυνομική βία
Σύμφωνα με την αστυνομία οι 28 προσαγωγές έγιναν στην οδό Ιπποκράτους και Φαναριωτών, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
— Community of Squatted Prosfygika (@Prosfygika) December 6, 2024
Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες και όπως φαίνεται σε σχετικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τις προσαγωγές χτυπήθηκε από αστυνομικούς η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου.
Πέτρου Ράλλη
Η συμμορία της #ΕΛΑΣ προσήγαγε διαδηλωτές της κοινότητας των κατειλημμένων Προσφυγικών που κατευθύνονταν στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου #Γρηγοροπουλος
— Community of Squatted Prosfygika (@Prosfygika) December 6, 2024
Οι άλλες 8 προσαγωγές έγιναν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχαν γίνει άλλες 24 προσαγωγές στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή και πάλι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»
Στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, εκεί όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος, από τα πυρά του ειδικού φρουρού θα γίνει συγκέντρωση, από τον κόσμο που θα βρεθεί για την επιμνημόσυνη δέηση, όπως γίνεται κάθε χρόνο, καθιερωμένα στις 21:00, ώρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.