Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ξενικά η δευτεροβάθμια δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της
Ξεκινά η δευτεροβάθμια δίκη για την σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι που είχε πραγματοποιηθεί εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου
Τρία χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η δικαιοσύνη καταδίκασε τη γυναίκα, η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας τιμωρώντας την με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή των 15 ετών κάθειρξη.
Από τότε για πρώτη φορά σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για την αποκατάσταση της υγείας της δίνοντας τις δικές της «μάχες» θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τη γυναίκα που ευθύνεται για το μεγάλο κακό που υπέστη και πληρώνει ακόμα.
Αντιμέτωπες ξανά στο δικαστήριο
Με δύναμη ψυχής, χωρίς τη μάσκα πια που φορούσε για ιατρικούς λόγους στο πρώτο δικαστήριο, θα σταθεί ενώπιον των τακτικών δικαστών και των ενόρκων και θα περιγράψει καρέ- καρέ τη σκηνή της επίθεσης, που αναίτια δέχθηκε ανατρέποντας ολόκληρη τη ζωή της.
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ στην αποκατάσταση της υγείας μου», είχε δηλώσει με την πρωτοβάθμια ετυμηγορία η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία έχει χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις.

Φωτογραφία από τη δίκη της υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, το 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
«Ελπίζω όλες οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας να βρουν στο πρόσωπό μου τη δύναμη και την ελπίδα, ώστε να μη φοβούνται να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να μπορέσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί και να τον βοηθήσω», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει αμέσως μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.
Διατηρεί την αισιοδοξία της η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Παρά τις δυσκολίες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου διατηρεί την αισιοδοξία της: «Παρ’ όλο αυτό που έχει συμβεί, εφόσον κατάφερα και στάθηκα ζωντανή και δεν επήλθε το μοιραίο, νομίζω ότι είναι μια δεύτερη ευκαιρία να προσπαθήσω προσωπικά και να έχω την ελπίδα ότι καλύτερες μέρες έρχονται».
Αναφερόμενη στη στάση της κατηγορούμενης, λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε: «Δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να ζητήσει συγγνώμη, ούτε από πλευράς της, ούτε από το περιβάλλον της, να ζητήσει συγγνώμη ή με κάποιο τρόπο να απαλύνει λίγο τον πόνο μου και τις συνέπειες που έχω υποστεί από αυτή την επίθεση. Την πρώτη μέρα που ήρθε στο δικαστήριο μπροστά στους δικαστές και τους ενόρκους μου έριξε την ευθύνη…».
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442