Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τις επιστήμες. Η δυναμική ανάμεσα σε αρπακτικό και θήραμα κέρδισε την πρώτη θέση στον στον φετινό Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Royal Society Publishing. Στην λήψη κοπάδι από ψάρια δέχεται επίθεση από καρχαρίες στα ρηχά νερά των Μαλδίβων υπενθυμίζοντας τους νόμους της φύσης.

Την φωτογραφία απαθανάτισε με τη βοήθεια drone η φωτογράφος Άνγκελα Άλμπι, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Max Planck Institute of Animal Behavior της Γερμανίας.

«Ακριβώς μετά την ανατολή του ηλίου ή πριν από τη δύση του ηλίου, τα ρηχά νερά των Μαλδίβων γίνονται μια καθαρή, διάφανη επιφάνεια», είπε η Άλμπι. «Αυτές είναι επίσης οι στιγμές που παρατηρούμε καλύτερα τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των καρχαριών των υφάλων και της λείας τους».

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ενθαρρύνει την περιέργεια και την ανακάλυψη του κόσμου μας μέσα από πέντε κατηγορίες. Αστρονομία, Συμπεριφορά, Επιστήμη της Γης και Κλιματολογία, Οικολογία και Περιβαλλοντικές επιστήμες και Μικροφωτογραφία

«Από την οπτική γωνία των φωτογράφων, τα ακατέργαστα ένστικτα της φύσης ζωντανεύουν, καθώς το κοπάδι των ψαριών κινείται σχεδόν σε τέλειο συγχρονισμό και στη συνέχεια χωρίζεται για να αποφύγει τους καρχαρίες», δήλωσε ο Χιού Τάρβεϊ, μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού που διοργανώνει η Βασιλική Εταιρεία (Royal Society) γνωστή πιο επίσημα ως Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου για τη Βελτίωση της Φυσικής Γνώσης.

Η Βασιλική Εταιρεία που ιδρύθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1660 έχει κεντρικούς άξονες λειτουργίας και ύπαρξης την προώθηση της επιστήμης και των πλεονεκτημάτων της, την αναγνώριση της αριστείας στην επιστήμη, την υποστήριξη επιστημονικών πρωτοβουλιών και δράσεων και την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών ως συμβουλευτική σε πολιτικούς, εκπαιδευτικούς και άλλους οργανισμούς.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ενθαρρύνει την περιέργεια και την ανακάλυψη του κόσμου μας και έχει πέντε κατηγορίες. Αστρονομία, Συμπεριφορά, Επιστήμη της Γης και Κλιματολογία, Οικολογία και Περιβαλλοντικές επιστήμες και Μικροφωτογραφία.

Η φωτογραφία της Άλμπι κέρδισε δύο τρόπαια, αυτό στην κατηγορία Συμπεριφοράς (Behavior) και συνολικά ως η καλύτερη φωτογραφία από όλες τις κατηγορίες.

Αυτές είναι οι υπόλοιπες φωτογραφίες που μας αποκαλύπτουν τον κόσμο, ορατό ή μη.

Στην κατηγορία της αστρονομίας, ο φωτογράφος Ιμράν Σουλτάν απαθανάτισε τις περίπλοκες λεπτομέρειες δύο νεφελωμάτων στον αστερισμό της Κασσιόπης που βρέθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 7.000 ετών φωτός.

Στην κατηγορία Επιστήμη της Γης και Κλιματολογία κέρδισε η φωτογραφία που απαθανάτισε με iPhone στη δυτική Γροιλανδία ο φωτογράφος Ντέιβιντ Γκαρσία. Σε αυτή απεικονίζεται μια υπερπαγετώδης λίμνη σε σπάνια στιγμή της.

Η φωτογραφία με τίτλο «Κουρασμένα Μάτια», απεικονίζει τα μάτια ενός σκορπιού και κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία Μικροφωτογραφίας. Την φωτογραφία απαθανάτισε ο φωτογράφος Χοσέ Μανιουέλ Μαρτίνεζ Λόπεζ.

Στην κατηγορία για την Οικολογία και την Περιβαλλοντική επιστήμη νικητής αναδείχθηκε ο Πίτερ Χάντσον ο οποίος απαθανάτισε ένα πουλί γραμματέας πριν το γεύμα του, μια ακρίδα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.