Νίκος Σαργκάνης: Συγκινεί το αντίο της κόρης του – «Μα τι μπάλα έπαιξες θηρίο μου»
«Ήσουν γίγαντας μέχρι το 92’…αλλά κι οι γίγαντες πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουράζονται», αναφέρει για τον Νίκο Σαργκάνη η κόρη του Μιρέλλα
Συγκινεί η κόρη του Νίκου Σαργκάνη, Μιρέλλα, για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό του Facebook η Μιρέλλα Σαργκάνη αποχαιρετά τον πατέρα της:
«Μπαμπά μου! Ήρωα μου! Ούτε στιγμή δεν παραιτήθηκες, ούτε λεπτό δεν επιβεβαίωσες τις προγνώσεις. Τους πάτησες όλους κάτω, τους ξεγέλασες όλους και πόσες φορές! Μα τι μπάλα έπαιξες θηρίο μου, τον καλύτερο σου αγώνα έδωσες τις τελευταίες μέρες. Αναμφισβήτητα ήταν το ματς της ζωής σου.
«Συμβαίνει όμως..» όπως έλεγες κι εσύ «..ένα γκολ μπορεί να φέρει τούμπα τον αγώνα». Ήσουν γίγαντας μέχρι το 92’…αλλά κι οι γίγαντες πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουράζονται. Πέτα ψηλά τώρα Φάντομ μου, ελεύθερος όπως μόνο εσύ ήξερες να κάνεις».
Ο παλαίμαχος διεθνής γκολκίπερ νοσηλευόταν σε κώμα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και έδινε μεγάλη μάχη το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο.
Ο Νίκος Σαργκάνης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1954 και διέπρεψε κατά τη δεκαετία του ’80 αγωνιζόμενος κυρίως στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, ενώ είχε 58 συμμετοχές στην εθνική Ελλάδας.
Από εκεί και πέρα, ο θρυλικός τερματοφύλακας των ελληνικών γηπέδων κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1980-81, 1981-82, 1982-83) με τον Ολυμπιακό και ένα Κύπελλο (1981), συν δύο πρωταθλήματα (1895-86, 1989-90) με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο σήκωσε τρία Κύπελλα (1986, 1988, 1989).
- Νίκολα Κόκλαν: Το κορίτσι του «Μπρίτζερτον» κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο SAG
- Ο «πατέρας» της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν
- Ευτυχία: Τα μυστικά των ανθρώπων που την έχουν ανακαλύψει
- Μικρόσωμοι σκύλοι: Τους κρατάμε αγκαλιά όταν πηγαίνουμε βόλτα για να τους προστατεύουμε – Μέγα σφάλμα!
- Οι ψηφιακοί νομάδες ψηφίζουν Ελλάδα
- Αγορά εργασίας: Αυτά είναι τα «χρυσά» επαγγέλματα της επόμενης πενταετίας – Η ελληνική διαφοροποίηση