Συνταγή: Linguine με μανιτάρια, σύγκλινο & παρμεζάνα
Μια συνταγή που θα σας ταξιδέψει και λίγο στη Ρώμη.
- Τεράστιες διαδηλώσεις στη Νότια Κορέα ενόψει της ψηφοφορίας για την καθαίρεση του προέδρου Γιουν
- Με ομιλίες κορυφαίων υπουργών συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή
- Πώς θα λειτουργεί η διαδικασία ασύλου για Σύρους στην Ελλάδα μετά την πτώση Άσαντ
- Πήραν το κεφάλι γνωστού στρατηγού για τις ήττες στο Ντονέτσκ
Οι μέρες με άρωμα Ιταλίας συνεχίζονται στο «Βuongiorno», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να παρουσιάζει μια συνταγή ζυμαρικών. Ναι, είναι αλήθεια, πως τα μακαρόνια είναι η εύκολή μας λύση για όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και ωραίο, ωστόσο ακόμα κι αυτά θέλουν λίγη προσοχή και τέχνη
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA με τη Φαίη Σκορδά, έδωσε αρχικά την «ποδιά» του στην παρουσιάστρια, την πήρε πίσω μετά και μας παρουσίασε μια συνταγή που μπορεί να φτιάξει απλά και εύκολα ο καθένας μας. Λίγη «αγάπη» θέλει μόνο.
Τα υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
200 γρ. μανιτάρια champignon
1 λευκό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. σύγκλινο
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 ml νερό από τα ζυμαρικά
10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Πρώτο βήμα: βράζουμε τα λιγκουίνι όσο θέλουμε – καλύτερα αν είναι al dente. Και δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι βάζουμε το σύγκλινο και το τσιγαρίζουμε για λίγο.
Μετά προσθέτουμε λίγο βούτυρο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν έχουν σωταριστεί, «σβήνουμε» με κρασί και τώρα ξεκινάει η τελική διαδικασία.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι και βάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος, ενώ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και όλα είναι έτοιμα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις