Η τουρκική μαφία έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στην Ελλάδα
Προβληματισμός από τις αντιπαλότητες στην τουρκική μαφία - Η Baygaral που σχετίζεται με δεκάδες δολοφονίες και εμπόριο ηρωίνης έχει επεκτείνει τη δράση της αλλά και τις βεντέτες της και στη χώρα μας
- Υπολογίζοντας το μέγεθος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα - Τεράστιο χάσμα σε σχέση με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.
- Αυτές είναι οι τρεις πιο συνηθισμένες εργοδοτικές παραβάσεις
- Σπίτι μου 2 - Οι εννιά στους δέκα υποψήφιους αγοραστές δεν έχουν βρει ακίνητο
- Γιατί οι Έλληνες δεν παντρεύονται και δεν κάνουν οικογένεια; – Τι δείχνει νέα έρευνα
Η δράση του τουρκικού εγκληματικού δικτύου Baygaral – με έδρα τα Αδανα και με περισσότερα από 1.000 μέλη – και οι αντιπαλότητές του προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ. καθώς σχετίζονται με τις πρωτοφανείς φονικές επιθέσεις σε καταστήματα στη Γλυφάδα, στον Πειραιά και αλλού, οι οποίες μάλιστα εξελίχθηκαν εν μέση οδώ προκαλώντας τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες.
Η Baygaral έχει συνδεθεί με χρηματισμούς τούρκων πολιτικών, με δολοφονία διευθυντή σχολείου και άλλες εγκληματικές επιθέσεις
Η οργάνωση που έχει συνδεθεί με χρηματισμούς τούρκων πολιτικών, με δολοφονία διευθυντή σχολείου και με δεκάδες ακόμη εγκληματικές επιθέσεις έχει επεκτείνει τη δράση της στη χώρα μας – όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες –, ενώ εδώ μεταφέρονται και οι βεντέτες της με άλλους τούρκους ποινικούς.
Τα μέλη της διαμένουν, όπως και άλλοι τούρκοι μαφιόζοι, σε Airbnb ή σε νοικιασμένα για λίγο καιρό οικήματα και εντοπίζουν τους εχθρούς τους μέσω των επιδεικτικών αναρτήσεών τους στο Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και επειδή ακριβώς δεν μπορούν να βρουν τα καταλύματά τους προχωρούν σε δημόσιες δολοφονίες, όπως αυτές που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα.
Πλέον, τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και η ΕΥΠ έχουν ήδη προχωρήσει σε μια χαρτογράφηση αυτών των 60 – 80 τούρκων ποινικών – μελών της Baygaral αλλά και πέντε ακόμη τουρκικών συμμοριών που δίνουν το «παρών» στη χώρα μας, με τα στελέχη των ελληνικών (αλλά και των διεθνών διωκτικών Αρχών) να αποδίδουν αυτή τη μάχη αλληλοεξόντωσης στον περιορισμό της παραγωγής ηρωίνης από το Αφγανιστάν, εξαιτίας του οποίου οι συμμορίες επιδιώκουν να έχουν περισσότερα οφέλη από τα συρρικνωμένα κέρδη τους.
Επιπλέον, οι Αρχές ασφαλείας αναφέρουν ότι οι νονοί της Τουρκίας φαίνεται ότι πλέον έχουν διεισδύσει και στη διακίνηση κοκαΐνης, όπου όμως υπάρχουν πολλές κατασχέσεις από τις τουρκικές Αρχές, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας που της επιτρέπει να εντοπίζει ύποπτα φορτία που εισέρχονται στην Ευρώπη από την ανατολική άκρη της Μεσογείου.
Μπεντιρχάν και Ραμαζάν
Η οργάνωση αυτή πήρε το όνομά της από τον τούρκο ποινικό Μπεντιρχάν Μπαϊγκαρά που είχε δολοφονηθεί προ τετραετίας στην Τουρκία – ενώ καθόταν με μια φίλη του σε ένα καφέ – και τον διαδέχθηκε ο αδελφός του Ραμαζάν.
Ο τελευταίος φέρεται να είχε έλθει στη χώρα μας ύστερα από μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών Αρχών, οι οποίες είχαν προχωρήσει τον Οκτώβριο του 2023 στη σύλληψη 55 μελών της Baygaral, στο πλαίσιο της επιχείρησης με κωδική ονομασία «Κελί». Τότε φαίνεται να είχαν φθάσει στην Αττική αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα και άλλα μέλη της ίδιας συμμορίας.
Ο Ραμαζάν έπειτα από συντονισμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο στους Αμπελοκήπους και συνελήφθη δυνάμει διεθνούς εντάλματος, μεταξύ άλλων για την ανθρωποκτονία του 52χρονου Τσενκ Τσελίκ στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 στην περιοχή Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Το θύμα ήταν γνωστό για αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο, όπου εκτόξευε απειλές κατά αρχηγού τουρκικής συμμορίας.
Αποθήκες γεμάτες όπλα
Ενδεικτικό της δράσης της μαφίας Baygaral είναι τα δεδομένα από επιχείρηση των τουρκικών Αρχών στις αρχές Νοεμβρίου σε 16 επαρχίες – συμπεριλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης, της Αγκυρας και της Σμύρνης.
Συνολικά συνέλαβαν 282 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και εννέα γυναίκες, που κατηγορήθηκαν για 83 σοβαρές εγκληματικές πράξεις, όπως τουλάχιστον επτά φόνοι, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, διακεκριμένη απάτη και πολλαπλές περιπτώσεις ληστειών.
Οι τουρκικές Αρχές εντόπισαν ταυτόχρονα κρύπτη με παράνομα πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων 43 πιστόλια, 11 τουφέκια, πέντε Καλάσνικοφ και τέσσερις χειροβομβίδες, ενώ κατασχέθηκαν και 19 τραπεζικοί λογαριασμοί. Επιπλέον μέλη της συμμορίας κατείχαν μια σειρά από βίλες σε περιοχή των Αδάνων, οι οποίες χτίστηκαν με έσοδα της εγκληματικής δράσης τους και προσφέρθηκαν προς πώληση – μέσω αυτών των διαδικασιών αναδείχθηκαν ύποπτες συναλλαγές τους με πολιτικά πρόσωπα και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26 Ιουνίου φέτος δολοφονήθηκε διευθυντής λυκείου στα Αδανα ως εκδίκηση γιατί ο ασύλληπτος μέχρι σήμερα αδελφός του (που έχει το παρατσούκλι Φάντασμα) δολοφόνησε το 2020 τον Μπεντιρχάν Μπαϊγκαρά, δημιουργό της οργάνωσης.
Σε Πειραιά και Γλυφάδα
Αρχικά δύο νεαρά μέλη της Baygaral εντοπίστηκαν από την ΕΥΠ τον Φεβρουάριο στην Κρήτη. Είχαν μισθώσει μέσω Airbnb μια πολυτελή βίλα στην περιοχή Ακρωτήρι Χανίων. Επιπλέον μέλη της ίδιας οργάνωσης είναι αυτά που έπεσαν θύματα, στις 14 Ιουνίου, αιματηρής επίθεσης – με έναν νεκρό και έναν τραυματία – μέσα σε σουπερμάρκετ στην ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά. Ενα εκ των θυμάτων είχε προσφέρει στέγη στην Ελλάδα στον μετέπειτα συλληφθέντα «αρχηγό» της οργάνωσης, ενώ ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί έναν μήνα νωρίτερα στο Βερολίνο.
Μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης ήταν και τα θύματα της φονικής επίθεσης στη Γλυφάδα που είχαν έλθει σε σύγκρουση με την πολυμελή συμμορία Sarallar με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με στοιχεία της τουρκικής αστυνομίας του 2021, η συμμορία αυτή είχε 347 ένοπλα μέλη και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οργάνωση οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία. Ωστόσο οι δράστες φέρεται να έχουν υποστηρίξει ότι σκότωσαν τους τούρκους ποινικούς στη Γλυφάδα «γιατί είχαν σκοτώσει συγγενείς τους».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις