Παππάς: Συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ένας ΠτΔ από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοδευτική παράταξη
Τι λέει η Κουμουνδούρου για το πρόσωπο που μπορεί να αποτελέσει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Όχι με τρόπο άγαρμπο, πετώντας ονόματα στον αέρα», είπε ο Νίκος Παππάς
- Επιβάτισσα αεροπλάνου έμεινε όρθια καθ΄όλη τη διάρκεια επτάωρης πτήσης
- Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του 2003 από τον βασιλιά Κάρολο στον κατά συρροή βιαστή Τζίμι Σάβιλ βγαίνει στο «σφυρί»
- Ανησυχεί η έξαρση κοκκύτη - «Η αύξηση των κρουσμάτων είναι δραματική» τονίζει ο Μαγιορκίνης
- Η μάνα έχει πάντα δίκιο - Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε πως παραλίγο να ρίξει «μαύρη πέτρα» στο Χόλιγουντ το 2008
Για την επερχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόταση της Νέας Αριστεράς για τον Χρ. Ράμμο αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς «όσοι κατέθεσαν αυτή την πρόταση ήξεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία συνεδριακή απόφαση, μιλώ για το συνέδριο του Νοεμβρίου, που λέει ότι θέλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Αριστερά ή από την ευρύτερη προοδευτική παράταξη και ότι δεν υπάρχουν άβατα στη Δημοκρατία μας. Αυτή είναι η κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει συλλογικά να υπηρετήσουμε. Μάλιστα θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις -και μάλιστα όχι με τρόπο άγαρμπο, πετώντας ονόματα στον αέρα».
Άλλωστε και πηγές της Κουμουνδούρου υπογράμμισαν πως «η θεσμική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προφυλάσσει και τα πρόσωπα και τον θεσμό. Σε κάθε περίπτωση με σωστούς χειρισμούς μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος των προοδευτικών δυνάμεων για αυτό το εμβληματικό πολιτικό ζήτημα».
«Η δική μας κυβέρνηση το 2016 – 2019 είχε επιστρέψει 3 δισ. μέρισμα στην κοινωνία»
Συνέχισε λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος παίρνει 2,5 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους από τους φορολογούμενους. 1,5 δισ. επιπλέον ΦΠΑ και 1 δισ. επιπλέον φόρο εισοδήματος», μιλώντας στο web tv της Ναυτεμπορικής. Όπως είπε, «με βάση τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν πάμε για πλεόνασμα 2,9% όταν ο στόχος είναι για 2,1%. Η διαφορά του 0,8% του ΑΕΠ αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. Αυτό το ποσό θα έπρεπε να επιστρέψει στην κοινωνία. Η δική μας κυβέρνηση το 2016 – 2019 είχε επιστρέψει 3 δισ. μέρισμα στην κοινωνία», συμπλήρωσε.
Τόνισε ακολούθως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έδωσε μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι μετοχές που κατείχε το δημόσιο στις τράπεζες. Σύμφωνα με τον ίδιο από αυτήν την επιλογή χάθηκαν 40 δισ. ευρώ και ότι από την περασμένη άνοιξη το κόμμα έχει καταθέσει πρόταση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών με 90%.
«Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για μία νίκη -προϊόν της σύγκλισης και της συναίνεσης με τη ΝΔ»
Ο κ. Παππάς επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για μία νίκη -προϊόν της σύγκλισης και της συναίνεσης με τη ΝΔ- η οποία δεν φορολογεί τα υπερκέρδη και δεν βάζει ταβάνι στα ληστρικά επιτόκια των δανείων». Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ μπήκε στη συζήτηση φορολόγησης των υπερκερδών των τραπεζών στα τέλη Νοεμβρίου με μία πρόταση που προέβλεπε φόρο 800 εκατ. ετησίως, μία εβδομάδα μετά πήγε στα 500 εκατ., δέκα μέρες μετά τα 500 εκατ. έγιναν 250 εκατ. και εχθές έγιναν μηδέν, γιατί δεν φορολογούνται τελικά τα υπερκέρδη».
Υπογράμμισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία από το 2023, που καλεί τα κράτη-μέλη σε πολιτικές που θα διασφαλίζουν ότι «οι καταναλωτές δεν μπορούν να χρεώνονται με υπερβολικά υψηλά χρεωστικά επιτόκια, συνολικά ετήσια πραγματικά επιτόκια ή συνολικό κόστος της πίστωσης για τον καταναλωτή». Με δεδομένο πως η Οδηγία δεν έχει εφαρμοστεί, σημείωσε ο κ. Παππάς ότι «ο πολίτης που έχει πάρει ένα καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο 14%, για παράδειγμα, και ο επιχειρηματίας που βρίσκει κλειστές τις πόρτες της τράπεζας για ένα κεφάλαιο κίνησης 5 με 10 χιλιάδες ευρώ, να ξέρει ότι αυτό το επιτόκιο τρυπάει το ταβάνι ή ότι αυτή η πόρτα κλείνει επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνέκλιναν σε αυτή την πολιτική, η οποία είναι χάδι για τις τράπεζες και τις αφήνει κατά μέγιστο μέρος να συνεχίσουν την ίδια πολιτική».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις