Μετά από μια ημέρα απουσίας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε στην κουζίνα του «Buongiorno» και είχε όρεξη για ένα αεράτο, φινετσάτο και με γαλλικό DNA πιάτο. Για αυτό έφτιαξε μια συνταγή για αλμυρές κρέπες.

Και προτού πείτε «ευκολάκι», σκεφτείτε πόσες φορές έχετε αποτύχει στο μείγμα για κρέπα. Ευχαριστούμε.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, που όμως χρειάζεται και λίγο μεράκι, για να πετύχει: κρέπες  με μανιτάρια και κοτόπουλο στο φούρνο. Ένα πιάτο ότι πρέπει για τις μεσημεριανές λιγούρες που θέλουμε να «εξαφανίσουμε» γρήγορα και γευστικά.

Τα υλικά

300 γρ. μείγμα για κρέπες
450 γρ. νερό
βούτυρο για το τηγάνι
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
200 γρ, λευκά μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμύδια
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ, καλαμπόκι
1.2 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ.γ. τσίλι
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. τριμμένο τσένταρ
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Κανόνας: η κρέπα θέλει χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, καθώς όπως λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «είναι γαλλική, λεπτή και φινετσάτη».

Η διαδικασία

Σε μπολ βάζουμε το μείγμα για κρέπες, χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κόλιανδρο και το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και φτιάχνουμε τη γέμιση.

Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη γέμιση στην κρέπα και την κάνουμε ρολό.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις κρέπες ρολό σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.