Νέα Αριστερά: Το σχόλιο για την ιθαγένεια στην τέως βασιλική οικογένεια και η αντίθεση με τους μετανάστες
Η Νέα Αριστερά τονίζοντας πως «αν είσαι μετανάστης/τρια που ζεις, εργάζεσαι, φορολογείσαι στη χώρα, τα παιδιά σου πάνε σχολείο, πανεπιστήμιο τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα»
- Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν
- Αστυνομικός της Βουλής: «Πρώτη μου σχέση, δέσμιά του για μια ζωή» – Τι απαντάει η 35χρονη για τις κλήσεις
- Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ ο Νετανιάχου - Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει η Νέα Αριστερά την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.
Η Νέα Αριστερά αντιπαραβάλει τις, όπως τις χαρακτηρίζει, «παράλογες προϋποθέσεις και εξωφρενικές διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν και εργάζονται για δεκαετίες στην Ελλάδα».
Όπως αναφέρει, «γκρες 2025. αν είσαι άεργος γόνος τέως Βασιλικής οικογένειας που την ζούσαν οι πολίτες, αν 50 χρόνια αρνείσαι να αναγνωρίσεις το Σύνταγμα, αν 50 χρόνια δεν έχεις προσφέρει τίποτα στην χώρα, μπορείς με μια αίτηση, γρήγορα και απλά να πάρεις ιθαγένεια».
Συνεχίζει η Ν. Αριστερά τονίζοντας πως «αν είσαι μετανάστης/τρια που ζεις, εργάζεσαι, φορολογείσαι στη χώρα, τα παιδιά σου πάνε σχολείο, πανεπιστήμιο τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Δώσε παράλογες εξετάσεις, απόδειξε ότι έχεις εισόδημα για εφτά χρόνια, περίμενε να εξεταστεί η αίτησή σου και γενικά καλή τύχη.
Οι αντιδράσεις από την υπόλοιπη αντιπολίτευση και η κυβερνητική απάντηση
Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της της τέως βασιλικής οικογένειας έχουν υπάρξει και από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης τόνισε πως «καμία ειδική μεταχείριση δεν υπάρχει. Είναι νόμος του 1994», ερωτηθείς για την αίτηση χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας. Διευκρίνισε πως για το αν αναγνωριστεί γίνεται βάσει του νόμου του 1994, προ 30 ετών, και υπάρχουν προϋποθέσεις.
Τόνισε επίσης πως «έχουμε ένα θωρακισμένο πολίτευμα και το πολίτευμα μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του».
Δείτε τη σχετική δημοσίευση:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις