Με τον Πάολο Ντιμπαλά σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή, με δύο γκολ και μία ασίστ, η Ρόμα είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στη Ρόμα (5-0), για την 17η αγωνιστική της Serie A.
Η Ρόμα συνέτριψε με 5-0 την Πάρμα στο «Ολίμπικο» για την 17η αγωνιστική της Serie A, με τον Πάολο Ντιμπάλα να έχει δύο γκολ και μία ασίστ, και έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στους Ρωμαίους. Πλέον οι γηπεδούχοι είναι στην 11η θέση με 19 βαθμούς, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 15, όντας στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η Πάρμα μπήκε καλά στο ματς και θέλησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, με τον Μπονί να χάνει καλή ευκαιρία, όμως τέσσερα λεπτά μετά, η Ρόμα κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Ντιμπάλα από τον Μπάλογκ.
Ο Αργεντινός νίκησε τον τερματοφύλακα της Πάρμα και άνοιξε το σκορ. Στο 13′, η ομάδα του Ρανιέρι έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Ανχελίνιο έβγαλε σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Σαλεμάκερς εκτέλεσε με τη μία για το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα είχε τον έλεγχο και στο 51ο λεπτό, ο Σαλεμάκερς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ντιμπάλα για το δεύτερο προσωπικό γκολ του και το 3-0 για τους Ρωμαίους.
Η Πάρμα είχε δοκάρι στο 67ο λεπτό, αλλά έξι λεπτά μετά, η Ρόμα κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο ματς. Ο Παρέδες ευστόχησε για 4-0 των γηπεδούχων, με τον Ντιμπάλα να δίνει την ασίστ στον Ντόβμπικ για το 5-0.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.