Αρκάς: Η μαγική καλημέρα της Δευτέρας
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο.
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο.
Στο σημερινό σκίτσο βλέπουμε δύο παιδάκια να στέκονται πάνω σε κάτι που θυμίζει θεατρική σκηνή. Στο πίσω μέρος του σκίτσου υπάρχει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο πράσινα λαμπιόνια, ενώ το σκηνικό πλαισιώνει η κόκκινη, χαρακτηριστική κουρτίνα που συναντάται στα θέατρα.
Τα παιδιά τα οποία έχει τοποθετήσει στο σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς πιθανών συμμετέχουν σε κάποια σχολική παράσταση, λόγω των ημερών, κι έτσι είναι ντυμένα αναλόγως. Το ένα παιδάκι έχει ντυθεί ξωτικό του Άγιου Βασίλη και το άλλο μικρός τάρανδος.
Ενώ τα παιδιά βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, το παιδάκι-ξωτικό αρπάζει την ευκαιρία και φιλά στο μάγουλο το παιδάκι που είναι ντυμένο ως τάρανδος αντίστοιχος με αυτούς που σέρνουν το έλκηθρο του Αγίου.
Αμέσως, όταν δέχεται το φιλί, το παιδάκι-τάρανδος κοκκινίζει από ντροπή, ενώ γουρλώνει τα μάτια του καθώς μάλλον αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του μικρού ξωτικού.
Τι είναι τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη
Η χρήση της λέξης «elf» στα παλαιά αγγλικά, δηλώνει την πονηρή και παιχνιδιάρικη διάθεση των ξωτικών. Η αγγλική λέξη elf προέρχεται από το (παλιό) αγγλικό ælf ή elf. Η λέξη συνδυάστηκε για να φτιάξει τη λέξη ælfadl, δηλαδή εφιάλτης, και ælfsogoða, λόξυγκας, βάσανα που πιστεύεται ότι προκαλούνταν από τα ξωτικά. Τα ξωτικά, κανονικά, είναι δημιουργία του γερμανικού παγανισμού που πίστευε ότι ήταν πλάσματα του φωτός και ζούσαν στους ουρανούς.
Τα ξωτικά μάς είναι γνωστά ως μικροσκοπικά πλάσματα που μοιάζουν με νάνους και έχουν μυτερά αυτιά. Είναι νεανικά, αλλά και αθάνατα, με μαγικές δυνάμεις που επηρεάζουν τη ματιά μας. Η όψη τους σε σχέση με την ηλικία τους μάς θυμίζει παιδιά που αργούν να μεγαλώσουν. Συνήθως ζουν σε υπόγειες κατοικίες, δάση, πηγές και πηγάδια. Κανείς δεν ξέρει όμως με σιγουριά πού μένουν, γιατί το κρατάνε μυστικό. Κάποιοι, λανθασμένα, πίστευαν ότι είναι τρολλ ή κανίβαλοι.
Γύρω στα μέσα του 1800, αποκαλύφθηκε ο πραγματικός ρόλος των ξωτικών από τους Σκανδιναβούς: να βοηθούν τον Άγιο Βασίλη.
Τα ξωτικά κάνουν ξαφνικές εμφανίσεις πριν τα Χριστούγεννα, για να δουν αν τα παιδιά συμπεριφέρονται καλά και ακούνε τους γονείς τους. Είναι, δηλαδή, κάτι σαν μυστικοί πράκτορες του Άγιου που του μεταφέρουν όλα όσα ακούνε και βλέπουν. Κι αν βρουν και το δικό σας όνομα στην «άτακτη» λίστα, αλλοίμονο σας!
Κάποιοι λένε ότι ο Άγιος Βασίλης είχε 6 ξωτικά-βοηθούς, ενώ άλλοι 13. Τα ονόματα ξωτικών των Χριστουγέννων σύμφωνα με το Ισλανδικό φολκλόρ είναι: Baggalutur, Bjalmans barnid, Bjalminn sjalfur, Bitahaengir, Frodusleikir, Laekjaraegir, Raudur, Redda, Sledda, Steingrimur, Syrjusleikir, Tifill και Tutur.
- Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 55-75: Πρωταθλήτριες χειμώνα οι Ερυθρόλευκες
- Αθώος δηλώνει ο Λουίτζι Μαντζιόνε για την δολοφονία του CEO
- COSMOTE eValue: Δύο νέες ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Εξυπηρέτηση Πελατών της COSMOTE
- Ελισάβετ: Ανοικτή πρόσκληση για το design του εθνικού μνημείου πριν τα 100α γενέθλια της
- Εξάρχεια: Είχε αποφασιστεί η απέλασή του, όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος – Τι συνέβη με τον 33χρονο Παλαιστίνιο
- LIVE: ΟΦΗ – Βόλος