Μόσχα: Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δηλώνει ο Πούτιν – Ο ρόλος της Σλοβακίας
Η Σλοβακία προσφέρθηκε να αποτελέσει «πλατφόρμα» για πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια τέτοια προοπτική.
- Γερμανία: Ο πρόεδρος Στάινμαϊερ διέλυσε το κοινοβούλιο και άνοιξε τον δρόμο για τις πρόωρες εκλογές
- Αναζητούνται εργαζόμενοι στην Ανταρκτική - Μισθοί έως 289.000 δολάρια το χρόνο
- Το bitcoin ήταν το χρυσό φλουρί του 2024 – Ποια κρυπτονομίσματα θέλουν κομμάτι της πίτας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα do’s και don’ts στα ζώδια σήμερα
Η Σλοβακία προσφέρθηκε να αποτελέσει «πλατφόρμα» για πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια τέτοια προοπτική.
Ο Ρώσος πρόεδρος φιλοξένησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο που σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκανε την επίσκεψη λόγω της απροθυμίας της Ουκρανίας να παρατείνει τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Σλοβακία όταν το τρέχον συμβόλαιο λήξει στο τέλος του έτους.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής υπάρχει κινητικότητα και στο διπλωματικό πεδίο
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «αν υπάρξουν διαπραγματεύσεις, θα χαρεί η χώρα του να παράσχει μια πλατφόρμα» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη χωρίς να αποκλείει μια τέτοια προοπτική «αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο» μιλώντας εγκωμιαστικά για την Σλοβακία που διατηρεί «ουδέτερη θέση».
Ο Φίτσο, ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που κρατούν στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο και μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επισκέφθηκε τη Μόσχα στις 22 Δεκεμβρίου.
«Εάν κριθεί αναγκαίο θα χρησιμοποιήσουμε ξανά τον Oreshnik»
Ο Πούτιν αναφέρθηκε ξανά στο νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik. «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσουμε είτε σήμερα, είτε αύριο, αν χρειαστεί», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως αν χρειαστεί,η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο ισχυρά όπλα μεσαίου βεληνεκούς.
Δήλωσε επίσης, την Πέμπτη, ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν του είχε προτείνει το 2021 να «αναβάλει κατά 10-15 χρόνια την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».
Η ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ήταν ένα μακροχρόνιο αίτημα του Κιέβου. Η Μόσχα θεωρεί κόκκινη γραμμή την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις