Viral: Μια φωτογραφία με τα ελάφια της Πάρνηθας, έριξε τους προβολείς πάνω τους
Μια φωτογραφία που επανεμφανίστηκε στο διαδίκτυο, δείχνει το υπέροχο κοντράστ μεταξύ της ατόφιας φύσης και του πολιτισμού και έγινε viral σε dt!
Μια φωτογραφία που απεικονίζει τα ελάφια της Πάρνηθας να ατενίζουν το αστικό τοπίο της μεγαλούπολης, κατάφερε να κάνει δεύτερη καριέρα και να ωθήσει πολλά άτομα να σκεφτούν για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν τα ελάφια αυτή την δύσκολη εποχή, με τις χιονοπτώσεις.
Βέβαια η φωτογραφία που παρουσιάστηκε ως καινούρια προέρχεται από το 2021, όμως μπορεί ακόμα και σήμερα να προσφέρει όμορφα συναισθήματα μέσα από το κοντράστ της πόλης σε σχέση με το φυσικό τοπίο της πολυπαραγοντικά δοκιμαζόμενης Πάρνηθας.
Το μεγαλύτερο και πιο κοινό ερώτημα ήταν το «τι μπορούμε να κάνουμε για τα ελάφια»
Η πρώτη σκέψη των περισσότερων σχολιαστών ήταν να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν τα ελάφια. Σε γενικές γραμμές δεν κάνει να ταΐζεται οποιοδήποτε άγριο ζώο, εκτός αν υπάρξει μέγιστη ανάγκη, κυρίως από μη ειδικούς.
Τα άγρια ζώα προστατεύονται με το να μην πλησιάζουν τους ανθρώπους, τόσο για να μην πέσουν θύματα παράνομου κυνηγιού, αλλά και για να μην κατεβαίνουν στις πόλεις και κινδυνέψουν από τροχαία. Την ίδια στιγμή η ακατάλληλη τροφή, όπως σφολιάτες, τυρόπιτες και κρουασάν, μπορεί να αποβεί μοιραία για τα άγρια ζώα και αντί να βοηθηθούν, να πεθάνουν με πόνους.
Η ΑΝΙΜΑ για τα πυροπαθή ζώα είχε προτείνει μονάχα τριφύλλι και μπάλες με τσαΐρι, ενώ τα άγρια χόρτα τα επέτρεπε μόνο με μέτρο. Σε κάθε περίπτωση τα άγρια ζώα είναι ικανά και πιο ασφαλή να βρουν μόνα τους την τροφή τους και η ανθρώπινη επαφή τα θέτει σε άμεσο ή μελλοντικό κίνδυνο.
Τροφή πρέπει να προσφερθεί μονάχα σε κάλεσμα των Φορέων Διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών, των αρμόδιων Δασαρχείων και των εξειδικευμένων οργανώσεων περίθαλψης άγριας ζωής.
Το ίδιο ισχύει με τις αλεπούδες που έχουν πολλαπλασιαστεί και αντιμετωπίζουν πολλαπλούς κινδύνους από τον άνθρωπο
Η αλεπού είναι ακόμα ένα από τα ζώα που δεν πρέπει να αποκτούν οικειότητα με τον άνθρωπο. Είναι γλυκύτατες, έχουν την τάση να εξημερώνονται, όμως κάθε φορά που μια αλεπού πλησιάζει τον άνθρωπο, κινδυνεύει περισσότερο, από το παράνομο κυνήγι, το κυνήγι από κτηνοτρόφους και τα τροχαία δυστυχήματα.
Οι αλεπούδες είναι προτιμότερο να φάνε από τον δρόμο ή αποφάγια («κλέβοντας τροφή» από τον άνθρωπο) και διατηρώντας των άγρια φύση τους, παρά να νιώσουν υπερβολικά οικεία μαζί του και να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμπεριφέρεται κανείς στις αλεπούδες ως κατοικίδια, ακόμα και αν αποτελούν «φύλακες των ψυχών» ή άλλες μεταφυσικές φαντασιώσεις.
- «Ένα πτώμα έπεσε πάνω μου» – Σοκαριστικές μαρτυρίες και βίντεο από το μακελειό στη Νέα Ορλεάνη
- Νέα Ορλεάνη: «Σκόπιμη ενέργεια» λέει η αστυνομία για την επίθεση με όχημα – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα
- «Δεν τον σκότωσα εγώ»: Ο Πιτ Ντόχερτι αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο του Μαρκ Μπλάνκο πριν από 18 χρόνια
- Ο Έντουαρντς αποθέωσε τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ – «Είναι ο MVP του NBA»
- Γερμανία: Πέντε νεκροί σε εκρήξεις αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων – Εκατοντάδες συλλήψεις
- Πέθανε ξεχασμένος ο ιδιοφυής Αμερικανός διπλωμάτης που αγωνίστηκε για τον πυρηνικό αφοπλισμό