Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2025
weather-icon 21o

Δύο ακόμα συνταγές με street food «αλητεία»

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά κάνουμε ένα διάλειμμα και δείχνουμε δύο συνταγές που συνδυάζουν τις γεύσεις του street food και τη σπιτική ποιότητα.

Καλά τα τραπέζια που είχαμε αυτές τις ημέρες, αλλά μέχρι τα επόμενα ας κάνουμε ένα διάλειμμα: η μέρα θέλει λίγο χαλάρωση και καλοπέραση. Και σε αυτό το κλίμα μας βάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος από την κουζίνα του «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Δύο συνταγές με άρωμα street food αλλά και ποιότητα σπιτική. Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Smash burger με bacon και cheddar

Τα υλικά

4 brioche ψωμάκια
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
8 φέτες cheddar
10 φέτες μπέικον
2 λευκά κρεμμύδια
2 ντομάτες
4 αυγά

Για τη σος:
300 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. Dijon μουστάρδα
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
2 κ.σ. Worcestershire σάλτσα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Το μυστικό

Το smash burger είναι πιο ωραίο γιατί το μπιφτέκι ψήνεται ταυτόχρονα με βούτυρο και κρεμμύδι.

Η διαδικασία

Δουλεύουμε με δύο τηγάνια ταυτόχρονα, όπου κάνουμε τις ίδιες ακριβώς κινήσεις.

Άρα: στο τηγάνι ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο, μετά τη μπαλίτσα μπιφτέκι που έχουμε φτιάξει και μετά το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια με μια σπάτουλα πατάμε το μπαλάκι κιμά ώστε να γίνει επίπεδο και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα το μπιφτέκι.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι και όταν η μια πλευρά είναι έτοιμη, γυρνάμε την άλλη πάνω στο βούτυρο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον για να γίνει, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε δύο φέτες τσένταρ πάνω στο μπιφτέκι ενώ ψήνεται.

Στη συνέχεια βάζουμε και το ψωμάκι στο τηγάνι, από τη μέσα πλευρά, για να ψηθεί λίγο.

Για τη σος:
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη Worcestershire και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε τη σος στα ψωμάκια, προσθέτουμε τουρσί, ντομάτα και ότι άλλο θέλουμε (παράδειγμα, αυτό τηγανητό) και ενώνουμε τα ψωμάκια, φτιάχνοντας ένα φανταστικό smash burger.

Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο στο φούρνο

Τα υλικά

300 γρ. μείγμα για κρέπες

450 γρ. νερό
βούτυρο για το τηγάνι
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
200 γρ, λευκά μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμύδια
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ, καλαμπόκι
1.2 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ.γ. τσίλι
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. τριμμένο τσένταρ
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Κανόνας: η κρέπα θέλει χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, καθώς όπως λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος «είναι γαλλική, λεπτή και φινετσάτη».

Η διαδικασία

Σε μπολ βάζουμε το μείγμα για κρέπες, χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το κόλιανδρο και το καλαμπόκι και το κρεμμύδι και φτιάχνουμε τη γέμιση.

Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε τη γέμιση στην κρέπα και την κάνουμε ρολό.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις κρέπες ρολό σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Must in

Η επίθεση του Ολυμπιακού και η άμυνα της Ζαλγκίρις

Η αποστολή του Ολυμπιακού στο Κάουνας είναι πολύ δύσκολη καθώς οι Λιθουανοί δεν… αστειεύονται και παίζουν «σκυλίσια» άμυνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2025
Απόρρητο