«Το Βήμα» έρχεται με την Ελληνική Κουζίνα: Επιστροφή στα βουνά και στις ρίζες μας
Το πρώτο «Βήμα» της νέας χρονιάς έρχεται αυτή την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025 μαζί με το περιοδικό Ελληνική Κουζίνα.
- Παραδέχεται η ΣΤΑΣΥ το συμβάν στον συρμό του ΗΣΑΠ - «Στιγμιαίο άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών»
- «Ματωμένες πένες» - 122 εργαζόμενοι στα ΜΜΕ σκοτώθηκαν το 2024, λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων
- «Ελπίζω να περάσετε καλά»: Τα τελευταία λόγια της Τζένιφερ Άνιστον στην Αντζελίνα Τζολί πριν από 20 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Ιανουάριος 2025]
Ένα ταξίδι στα βουνά κάνει αυτό το τεύχος του περιοδικού Ελληνική Κουζίνα, προκειμένου να βρούμε τις ρίζες μας, τις γευστικές παραδόσεις και τη μήτρα μας, τη γη που μας τρέφει και μας προστατεύει, τη μάνα και το σπίτι μας με 70 αυθεντικές συνταγές από όλη την Ελλάδα.
Ένα τεύχος που εντοπίζει τους ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στην εξοχή και άλλους που έχουν δημιουργήσει μικρούς χώρους απόδρασης μέσα στην πόλη. Μαγειρεία και καφενεία, κρασοπουλειά και ταβέρνες νέας γενιάς που έχουν δημιουργηθεί με μόνο κριτήριο την αυθεντική γεύση και με σκοπό να μεταγγίσουν την ουσία της απλότητας και τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας.
Ένα συνταγολόγιο με φαγητά της γάστρας και μαγειρέματα της κατσαρόλας. Λαγός στιφάδο, μανιτάρια φρικασέ, μοσχάρι με κυδώνια, πράσα με λουκάνικα και χοιρινό με λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα και ένα άλλο σωρό φαγητά, γεμάτα πλούσια γεύση, ικανή να μας ζεστάνει από μέσα.
Γλυκά από φρούτα της εποχής, με μελωμένα μήλα, αχλάδια και κυδώνια κάνουν τα σπίτια μας να μοιάζει με φωλιά μέσα στο δάσος, ενώ λαχταριστές συνταγές από μπισκότα, βουτυράτα, σοκολατένια και με καρπούς, προσφέρουν ατελείωτες στιγμές απόλαυσης συνοδεύοντας το γάλα και όλα τα ζεστά ροφήματα.
Ταξιδεύουμε στην Κορινθία για να γευτούμε τη νόστιμη και εποχιακή κουζίνα του Γιώργου Αντωνέλλου στο πρώτο ολοκληρωμένο εστιατόριο μέσα σε οινοποιείο, συναντάμε τον Δημήτρη Λελούδα στο ιστορικό του κρασοπουλειό και ταξιδεύουμε στα Άγραφα, εκεί που ένας ονειροπόλος Αθηναίος ξεκίνησε μια νέα ζωή, σε ένα χειροποίητο χωριό που έφτιαξε μέσα στη φύση. Μαγειρεύουμε με τη φωτιά στο Καπανδρίτι και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα όσπρια, σούπες και φαγητά της κατσαρόλας σε αγαπημένα στέκια στην Αθήνα.
Μαζί μας αγαπημένοι σεφ που μπαίνουν στην κουζίνα με την ψυχή τους, μοιράζονται μνήμες και συνταγές που μας ταξιδεύουν σε γεύσεις αληθινές, από υλικά εποχιακά και με μαγειρικές που έχουν σκοπό να μας χτυπήσουν στην καρδιά και να μας φέρουν δάκρυα στα μάτια.
Ένα τεύχος ψυχής από την Ελληνική Κουζίνα, αφιερωμένο στις γεύσεις που νιώθουμε σαν αγκαλιά και αναζητούμε όλες τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Κυκλοφορεί με το Βήμα την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις