Επαναπατρίστηκαν 33 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους από τη Συρία
Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως «παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής αρωγής» - Τι είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τη Συρία
- Όλα όσα γνωρίζουμε για την επίθεση μεθυσμένου ενόπλου στο Μαυροβούνιο - Σκότωσε 10 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει
- Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο
- Να μοιράζομαι το κρεβάτι με τον σκύλο μου; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να τον εκπαιδεύσουμε
- Missing alert για 33χρονο στον Βόλο που δεν έχει δώσει σημεία ζωής για έξι ημέρες
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού 33 Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από τη Συρία.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «υπό τις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών και των πρεσβειών της Ελλάδας στη Δαμασκό και τη Βηρυτό, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, η επιχείρηση επαναπατρισμού 33 Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους, από τη Συρία».
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως «παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής αρωγής».
Γεραπετρίτης: Αυτό που προέχει στη Συρία είναι να διασφαλιστεί η ενότητα
Σημειώνεται πως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, υπογράμμισε πως η κατάσταση στη Συρία παραμένει εξαιρετικά ρευστή και είναι απολύτως αναγκαίο η μετάβαση εκεί να είναι ομαλή, απαλλαγμένη από ξένες παρεμβάσεις».
Τόνισε πως Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην κατοχύρωση της ασφάλειας της ελληνικής ομογένειας, της προστασίας της ελληνορθόδοξης κοινότητας, καθώς και στον τερματισμό των προσφυγικών ροών και την αντιστροφή τους. Γι’ αυτό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ενεργότερη παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία.
Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης ότι «αυτό που προέχει στη Συρία είναι να διασφαλιστεί η ενότητα, η ανεξαρτησία, η κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η χώρα βρίσκεται σήμερα σε μεταβατική κατάσταση και είναι απολύτως αναγκαίο η μετάβαση αυτή να είναι ομαλή, συμπεριληπτική στο πνεύμα της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαλλαγμένη από ξένες παρεμβάσεις. Η δε νέα διακυβέρνηση οφείλει να βασίζεται στη δημοκρατική νομιμότητα και να σέβεται απαρέγκλιτα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις