Κυβερνοασφάλεια: Οι απατεώνες των crypto κλέβουν άλλους… απατεώνες
Οι απατεώνες χρησιμοποιούν έναν εξελιγμένο τύπο πορτοφολιού για να ξεγελάσουν τους… αφελείς απατεώνες, οι οποίοι μπορεί να χάσουν μικρά ποσά υπό τη μορφή τελών συναλλαγής
Οι απατεώνες των κρυπτονομισμάτων βρήκαν το ταίρι τους: τον εαυτό τους. Μια νέα απάτη κάνει τον γύρο του YouTube που θα έκανε ακόμα και τον πιο πονηρό απατεώνα να… βγάλει το καπέλο του, σύμφωνα με την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κυβερνοασφάλεια Kaspersky σε σχετική ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα.
«Έχω αποθηκευμένο USDT στο πορτοφόλι μου και έχω τη φράση σπόρο. Πώς μπορώ να μεταφέρω τα χρήματά μου σε άλλο πορτοφόλι;», αναφέρει η Kaspersky ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σχόλιο. Το συγκεκριμένο πορτοφόλι περιείχε σταθερά νομίσματα αξίας άνω των 8.000 δολαρίων στο Tron blockchain. Ένας σπόρος. Η φράση είναι μια συμβολοσειρά λέξης που παρέχει στους γνώστες τους πρόσβαση σε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων.
Αυτή η ερώτηση, ωστόσο, δεν ήταν από έναν αρχάριο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων αλλά μια έξυπνα στρωμένη παγίδα. Αυτά τα σταθερά νομίσματα διατηρούνταν σε ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών και θεωρητικά απαιτούν χρέωση συναλλαγής για να είναι δυνατή η ανάληψη κεφαλαίων.
Ωστόσο, όταν οι κλέφτες προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα χρήματα στέλνοντας τις μάρκες TRX του Tron στο πορτοφόλι, οι μάρκες εξατμίστηκαν μυστηριωδώς σε ένα άλλο πορτοφόλι που ελέγχεται από τους απατεώνες.
Το αδιέξοδο είναι ότι το πορτοφόλι δολώματος έχει ρυθμιστεί ως πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών. Για να εξουσιοδοτηθούν οι εξερχόμενες συναλλαγές σε τέτοια πορτοφόλια, απαιτείται έγκριση από δύο ή περισσότερα άτομα, επομένως η μεταφορά USDT σε ένα προσωπικό πορτοφόλι δεν θα λειτουργήσει και αντ’ αυτού μεταφέρεται κάπου αλλού.
«Οι απατεώνες υποδύονται αρχάριους που ανόητα μοιράζονται την πρόσβαση στα κρυπτογραφικά τους πορτοφόλια, ξεγελώντας εξίσου αφελείς κλέφτες – που καταλήγουν να γίνονται θύματα», αναφέρει η Kaspersky στο ενημερωτικό της σημείωμα. «Σε αυτό το σενάριο, οι απατεώνες είναι κάτι σαν ψηφιακοί Ρομπέν των Δασών, καθώς το σχέδιο στοχεύει κυρίως άλλους απατεώνες».
Αυτή η απάτη δεν αποτελεί ένα μοναχικό λύκο, αρκετές περιπτώσεις στο Διαδίκτυο γεμίζουν με παρόμοια σχόλια από νέους λογαριασμούς, τα οποία περιείχαν την ίδια φράση, ξεκαθαρίζει η Kaspersky.
Ως εκ τούτου, τα τέλη συναλλαγής είναι συνήθως φθηνά και κοστίζουν λιγότερο από 10 δολάρια στα περισσότερα blockchain, πράγμα που σημαίνει ότι η απάτη στοχεύει πιθανώς αφελείς κλέφτες αντί να είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση που επιδιώκει να κλέψει χιλιάδες, ή ακόμα και εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή ΟΤ
- Οι Μπουλς θα αποσύρουν τη φανέλα του Ντέρικ Ρόουζ
- Τουρκική μαφία: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν δύο συλληφθέντες – Απελαύνονται οι άλλοι 8
- «Είμαι σαν τον φοίνικα που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του»: Η Ντέμι Μουρ συνεχίζει να αποκαλύπτεται
- Έκτακτη επίσκεψη Σπανάκη σε συνοριακούς σταθμούς στα ελληνοαλβανικά σύνορα
- Μπράιτον – Άρσεναλ 1-1: «Μπλόκο» για τους «Κανονιέρηδες» που έχασαν κι άλλο έδαφος
- Κηφισιά – Ολυμπιακός ΟΝΕΧ 2-3: Μεγάλη ανατροπή και «διπλό» για τους «ερυθρόλευκους»