Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Κορίτσια, δεν είστε υποχρεωμένες να γίνετε «σκληρές σαν αγόρια» επειδή δεχθήκατε κακοποίηση
«Είναι πολύ εύκολο να υποκινήσεις μίσος ενάντια στις ηθοποιούς», ανέφερε η Κέιτ Μπέκινσεϊλ με μια ανάρτηση στο Instagram με σκοπό να υποστηρίξει την Μπλέικ Λάιβλι.
- Μάχη για τη ζωή δίνει 17χρονος - Είχε τραυματιστεί στο τροχαίο που έχασαν τη ζωή τους 2 άτομα
- «Επικήρυξε» με 100.000 δολάρια τον αντιπολιτευόμενο Γκονσάλες Ουρούτια η Βενεζουέλα
- Παράσημο από τον Μπάιντεν σε μια πολέμια του Τραμπ
- Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα είναι το κυβερνοέγκλημα
Η μήνυση της Μπλέικ Λάιβλι εναντίον του Τζάστιν Μπαλντόνι έχει απασχολήσει τους αστέρες του Χόλυγουντ αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα με πολλούς να στέκονται στο πλευρό της και δείχνουν την υποστήριξή τους στην ηθοποιό. Μια ακόμη που στάθηκε στο πλευρό της Μπλέικ Λάιβλι είναι και η Κέιτ Μπέκινσεϊλ.
Συγκεκριμένα, η διάσημη ηθοποιός προέβη σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Στην ανάρτηση επισήμανε ότι, αν και το φαινόμενο αυτό επηρεάζει όλους τους επαγγελματικούς χώρους, στον τομέα του θεάματος είναι πιο έντονο, καθώς τα περιστατικά αυτά συχνά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
View this post on Instagram
Τι αναφέρεται στην ανάρτησή της Κέιτ Μπέκινσεϊλ
«Είναι πολύ εύκολο να υποκινήσεις μίσος ενάντια στις ηθοποιούς», έγραψε η Μπέκινσεϊλ σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφερόμενη στις βλαβερές συνέπειες που μπορούν να προκληθούν από τις επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, έκανε έκκληση για δημιουργία αδιαπραγμάτευτων δικλείδων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους, ώστε τα θύματα κακοποίησης να μη φοβούνται να μιλήσουν. Η ηθοποιός τόνισε τη σημασία της συλλογικής ευθύνης ανδρών και γυναικών για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων και έκανε αναφορά στην υπόθεση της Μπλέικ Λάιβλι και του Τζάστιν Μπαλντόνι, υπογραμμίζοντας πώς η βιομηχανία του θεάματος πολλές φορές διαμορφώνει τη γνώμη του κοινού. Υπενθυμίζεται ότι η Μπλέικ Λάιβλι έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Μπαλντόνι, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση στα γυρίσματα του «It Ends With Us», για εκστρατεία δυσφήμισης, κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας το περασμένο καλοκαίρι και για δημιουργία εχθρικού περιβάλλοντος.
«Όλοι, σε κάθε βιομηχανία, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και να μην τιμωρούνται όταν κάτι εξωφρενικό τους συμβαίνει στη δουλειά. Η διαφορά, υποθέτω, στη δική μας βιομηχανία είναι ότι γίνεται κάτι που διαδραματίζεται στη δημόσια σφαίρα, και αυτό μπορεί να είναι πολύ, πολύ δύσκολο να αντέξει κανείς. Επειδή είναι τόσο δημόσιο και παγκόσμια γνωστό, και επειδή πολύ γρήγορα γίνεται clickbait, μπορεί επίσης να καταστρέψει τον βιοπορισμό κάποιου, την ψυχική του υγεία και τη φήμη του, και αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί.
Δεν προσπαθώ να πω ‘ωχ, οι καημένες οι ηθοποιοί, έχουμε όλες τόσο δύσκολη ζωή’, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει κάθε βιομηχανία, απλώς στη δική μας είναι λίγο πιο ορατό. Και δεν θέλω η νεότερη γενιά ηθοποιών να αντιμετωπίζει όλα όσα αντιμετωπίσαμε εμείς, αλλά έχουν ακόμα χειρότερη κατάσταση εξαιτίας των κοινωνικών μέσων και του πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο σε κυριολεκτικά καταστροφικό επίπεδο, σχεδιασμένα να συντρίβουν.
Είναι πολύ, πολύ, πολύ εύκολο να υποκινήσεις μίσος ενάντια στις ηθοποιούς, όπως φάνηκε στα πρακτικά συνομιλιών γεμάτων απέχθεια μεταξύ των δημοσιογράφων και των ομάδων διαχείρισης κρίσεων που εμπλέκονταν σε αυτή την υπόθεση. Το να παραπονιέσαι για κακοποίηση δεν πρέπει να οδηγεί σε περισσότερη κακοποίηση, ειδικά στη δουλειά, όπου πρέπει να υπάρχουν αδιαπραγμάτευτες δικλείδες ασφαλείας. Και δεν θα πρέπει να αναμένεται από γυναίκες που έχουν υποστεί προσβολή, ντροπή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κακοποίησης (συνήθως με τουλάχιστον 100 μάρτυρες) να πρέπει να ‘είναι σαν τα αγόρια’ και να το αντέξουν ή να αντιμετωπίζουν αντίποινα επειδή υπέστησαν κακοποίηση εξ’ αρχής.
Δεν θέλω κανένας, άνδρας ή γυναίκα, που έχει ένα νόμιμο παράπονο να δει αυτό το παράπονο να χρησιμοποιείται ως όπλο εναντίον του, σε καμία βιομηχανία, πουθενά. Το αναφέρω αυτό σε σχέση με τους Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι, επειδή η δική μας βιομηχανία κάνει τα πράγματα πιο ορατά λόγω του Τύπου και του κοινού που εμπλέκεται σκόπιμα και οδηγείται σε μια γνώμη που δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι προσχεδιασμένη. Υπάρχουν πάρα πολλά θύματα αυτού, πολλά από τα οποία γνωρίζω προσωπικά και πραγματικά είναι ευθύνη και των ανδρών και των γυναικών στη βιομηχανία μας να συμμετέχουν στην εξάλειψή του οριστικά. Και ναι, είμαι καλυμμένη με τρίχες γάτας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις