Συνταγή: Μοσχάρι Wellington με πουρέ γλυκοπατάτα
Μια συνταγή σούπερ εορταστική και πολύ μπελαλίδικη.
- Χάος για ένα εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα, ουρές και ταλαιπωρία
- EDF: Σε πλήρη λειτουργία ο στόλος των πυρηνικών σταθμών της στη Γαλλία
- Το 2024 είχε το θερμότερο καλοκαίρι και τον θερμότερο χειμώνα στην Ελλάδα
- Το σχέδιο του Λευκού Οίκου που θα αφάνιζε το λιγότερο 100 εκατ. Ευρωπαίους
Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να αλλάξει η χρονιά και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανοίξει το βιβλιαράκι με τις συνταγές, για να δούμε τι πιάτα θα περάσουν από μπροστά μας στα τραπέζια που έρχονται στις επόμενες ημέρες. Το ίδιο έκανε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, φτιάχνοντας μια συνταγή που όπως είπε «είναι σούπερ εορταστική, αλλά και πολύ μπελαλίδικη».
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή δύσκολη αλλά πεντανόστιμη: μοσχάρι Wellington με πουρέ γλυκοπατάτα. Θέλει υπομονή, τέχνη, διάθεση αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Τα υλικά
Για το μοσχάρι:
1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
100 γρ. μουστάρδα ντιζόν
500 γρ. σφολιάτα
2 κ.σ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση μανιταριών:
500 γρ. μανιτάρια μικρά καφέ
50 ml κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
4 κλωνάρια θυμάρι
70 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
1 κιλό γλυκοπατάτες
100 γρ. βούτυρο
1 λευκό κρεμμύδι
200 ml γάλα
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
Fun fact
Το μοσχάρι Wellington είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα πιάτα της βρετανικής γαστρονομίας. Το όνομά του δόθηκε τιμής ένεκεν στον Άρθουρ Γουέλσλι, πρώτο δούκα του Ουέλινγκτον, ο οποίος κέρδισε τον Ναπολέοντα στο Βατερλώ το 1815.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο και προσθέτουμε: τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, το σκόρδο, λίγο λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βάζουμε βούτυρο, σοτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο και το «θωρακίζουμε» για να μην χάσει υγρασία.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο φιλέτο, στη συνέχεια το αλείφουμε με μουστάρδα και προσθέτουμε τα μανιτάρια από πάνω.
Στη συνέχεια παίρνουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε το φιλέτο μέσα στη σφολιάτα, την κλείνουμε και την τοποθετούμε στο ταψί.
Το ψήνουμε σε 140 βαθμούς για 20 λεπτά και στη συνέχεια για άλλα 10 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις