Μάντζος για θητεία Ελλάδας στο Σ.Α. ΟΗΕ: Εξωτερική πολιτική αρχών, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους
«Η ανάδειξη της Ελλάδας στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας δεν είναι μόνο ζήτημα διεθνών ρόλων αλλά, κυρίως, διορατικής στρατηγικής και σταθερής πολιτικής αρχών και αξιών», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος
- Σοκ στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο σκηνοθέτης και σύζυγος της Όμπρεϊ Πλάζα, Τζεφ Μπαένα
- Άφαντοι οι δύο δραπέτες - Με τέσσερις ώρες καθυστέρηση ενημερώθηκε η αστυνομία από τις φυλακές Κασσαβέτειας
- Σκάνδαλα, αντιδράσεις και cancel: Οι διάσημοι που έχασαν τους περισσότερους followers στα social media το 2024
- Βαρκελώνη: Στο κρύο οι τουρίστες λόγω απαγόρευσης εξωτερικών σομπών
«Η ανάληψη της ιδιότητας του Μη Μόνιμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την πραγματική αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου της Ελλάδας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον», σημειώνει ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως «συνιστά και μια πολύ σοβαρή υποχρέωση για τη χώρα μας, να διαμορφώσει και υλοποιήσει μια πραγματική εξωτερική πολιτική αρχών, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους. Με ανυπόκριτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, καθώς και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών».
«Διορατική στρατηγική και σταθερή πολιτική αρχών και αξιών»
«Με τον νέο της ρόλο, που της παρέχει όχι μόνο αυξημένες δυνατότητες αλλά και υψηλό καθήκον», τονίζει ο κ. Μάντζος, «η χώρα μας οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον σεβασμό και την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λύση του Κυπριακού Ζητήματος με τον τερματισμό της πενηντάχρονης τουρκικής κατοχής, για την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, με την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών – Παλαιστίνης και Ισραήλ – και ένα νέο συμπεριληπτικό καθεστώς στη Συρία, για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, χωρίς τη δικαίωση αναθεωρητικών δυνάμεων στα σύνορα της Ευρώπης, για την προάσπιση της Διεθνούς Δικαιοσύνης και των οργάνων της, για την εμπέδωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην περιοχή των Βαλκανίων».
«Εν τέλει, η ανάδειξη της Ελλάδας στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας δεν είναι μόνο ζήτημα διεθνών ρόλων αλλά, κυρίως, διορατικής στρατηγικής και σταθερής πολιτικής αρχών και αξιών», σημειώνει καταληκτικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις