Μπήκε ο νέος χρόνος και ήρθε ο καιρός να μάθουμε και νέα γαστρονομικά κόλπα. Και επειδή, μέσα στις γιορτές, μάλλον φάγατε πολύ χρόνια στην κουζίνα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνδυάζει νέες γεύσεις και γρηγοράδα, παρουσιάζοντας μια συνταγή ορισμό των πλούσιων γεύσεων.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Buongiorno» του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή για πικάντικα noodles με γαρίδες. Εξαιρετικά νόστιμη, πανεύκολη καθώς χρειάζονται μόλις 4 λεπτά για να ετοιμαστεί και μας ανοίγει νέους γαστρονομικούς ορίζοντες.

Τα υλικά

300 γρ. noodles αβγού
15 γαρίδες No2
4 σκελίδες σκόρδου
70 ml σησαμέλαιο
50 ml ξύδι ρυζιού
4 κόκκινες τσίλι πιπεριές
1 κ.σ. πιπερόριζα
150 γρ. φυστικοβούτυρο
150 ml νερό
100 ml σόγια ανάλατη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ φιστίκια καβουρδισμένα
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι κόλιανδρος
ξύσμα από λάιμ
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό

Μια συνταγή ο ορισμός της γεύσης, που χρειάζεται μόνο 4 λεπτά για να ετοιμαστεί.

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι βάζουμε λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.

Βάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι αμέσως μετά και προσθέτουμε: τον κόλιανδρο, το τσίλι, λίγο μπούκοβο, ξύσμα από λάιμ, λίγο μέλι, σόγια, φυστίκια καβουρδισμένα και φυστικοβούτυρο.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό.

Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα νουντλς, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε δύο λεπτά να μουλιάσουν.