Ινδία: Φρίκη – Οι αρχές ανακάλυψαν το πτώμα δημοσιογράφου θαμμένο σε σηπτική δεξαμενή λυμάτων
Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Μουκές Τσαντρακάρ, 28 ετών, που βρέθηκε νεκρός στην Ινδία ήταν υπεύθυνος για το δημοφιλές κανάλι στο YouTube, το «Bastar Junction»
O Εποπτικός Οργανισμός των ΜΜΕ στην Ινδία ζήτησε τη διενέργεια μιας ενδελεχούς έρευνας μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός δημοσιογράφου θαμμένου μέσα σε μια σηπτική δεξαμενή λυμάτων, που είχε καλυφθεί με τσιμέντο.
Τρεις άνθρωποι έχουν συνελληφθεί σε σχέση με την υπόθεση
Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Μουκές Τσαντρακάρ, ηλικίας 28 ετών, είχε κάνει σειρά ρεπορτάζ σχετικά με τη διαφθορά και τη μαοϊκή εξέγερση, που συγκλονίζει εδώ και μισό αιώνα την πολιτεία Τσατίσγκαρ, στην κεντρική Ινδία.
Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για ένα δημοφιλές κανάλι στο YouTube, το «Bastar Junction».
Το ινδικό Συμβούλιο ΜΜΕ, το οποίο εξέφρασε την «ανησυχία» του για τη φερόμενη δολοφονία του Τσαντρακάρ, ζήτησε χθες το βράδυ σε ένα δελτίο Τύπου μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την υπόθεση.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Freelance #journalist Mukesh Chandrakar, 28, had reported widely on #Corruption and a decades-old #Maoist insurgency in India’s central Chhattisgarh state, and ran a popular YouTube channel ‘Bastar Junction’.https://t.co/fXlji9WWvB pic.twitter.com/gEMbj956hG
— Khaleej Times (@khaleejtimes) January 5, 2025
Πώς εντοπίστηκε ο δημοσιογράφος στην Ινδία
Η σορός του δημοσιογράφου βρέθηκε την 3η Ιανουαρίου στην πολιτεία Τσατίσγκαρ, όταν οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σήμα του κινητού τηλεφώνου του, αφότου η οικογένειά του ειδοποίησε την αστυνομία για την εξαφάνισή του.
Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των μαοϊστών ανταρτών, οι οποίοι λένε ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των περιθωριοποιημένων γηγενών πληθυσμών στις κεντρικές περιοχές της Ινδίας, πλούσιες σε φυσικούς πόρους.
Ο Βίσνου Ντέο Σάι, πρωθυπουργός της πολιτείας Τσατίσγκαρ και μέλος του κυβερνώντος κόμματος στην Ινδία, χαρακτήρισε τον θάνατο του δημοσιογράφου «τραγικό» και υποσχέθηκε την «αυστηρότερη τιμωρία» για τους υπεύθυνους.
Τον περασμένο χρόνο, η Ινδία κατείχε την 159η θέση, εκ των συνολικά 180, στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που καταρτίζουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις