Ποια βρισιά στα ελληνικά μπορεί να διαβαστεί και ανάποδα;
Υπάρχει μια βρισιά, η οποία διαβάζεται ακριβώς το ίδιο είτε την διαβάσουμε κανονικά, είτε ξεκινήσουμε από το τέλος. Ξέρετε ποια είναι αυτή;
Είναι κάτι που μάθαμε που αλλού; Στο TikTok. Πρόκειται για μια βρισιά, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η ελληνική γλώσσα είναι μια πολύ πλούσια γλώσσα, καθώς υπάρχουν λέξεις σχεδόν για να περιγράψουν… τα πάντα!
Μέσα σε αυτό το πλούσιο λεξιλόγιο βρίσκουμε και πολλές… βρισιές!
Ωστόσο, μέσα σε αυτές τις βρισιές υπάρχει και μια που έχει κάτι ξεχωριστό. Τι είναι αυτό; Ότι διαβάζεται και ανάποδα.
Πρόκειται για μια φράση που είτε την διαβάσεις από την αρχή ως το τέλος, είτε ξεκινήσεις από το τέλος και πας προς την αρχή το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Αυτή είναι η βρισιά στα ελληνικά που διαβάζεται και ανάποδα!
Πρόκειται για την φράση: «Α καλά μ@λ@κ@!».
Δείτε το βίντεο
@judahclub #judahclub ♬ girll – ˗ˏˋ𝓗🤍🌷 ྀིྀི´ˎ˗
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το εν λόγω βίντεο δημοσιεύτηκε στο TikTok και πλέον έχει γίνει viral, αφού έχει ξεπεράσει τις 520.000 προβολές!
Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση «πήραν φωτιά» με τους περισσότερους χρήστες να δηλώνουν ότι είναι κάτι που δεν είχαν πάρει χαμπάρι, ωστόσο… και τώρα που το έμαθαν δεν άλλαξε και κάτι ουσιαστικό στη ζωή τους.
Βρισιά: Τι δείχνει για τον χαρακτήρα μας;
Οι βρισιές θεωρούνται από αρκετούς ως ένδειξη χαμηλής νοημοσύνης και εκπαίδευσης και αγένειας, ωστόσο κάποιοι επιστήμονες μελέτησαν το φαινόμενο, ανατρέποντας όσα θεωρούσαμε σωστά μέχρι στιγμής.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το ακατάσχετο υβρεολόγιο μπορεί να είναι ένδειξη λεκτικής υπεροχής, ενώ σημειώνουν πώς μπορεί να επηρεάσει την νοημοσύνη και την ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου.
Μπορεί να είναι δείγμα υψηλού IQ
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015, οι άνθρωποι που κατάφερναν να εντοπίσουν περισσότερες λέξεις που να ξεκινούν από ένα συγκεκριμένο σύμφωνο, μπορούσαν επίσης να βρουν και όσες βρισιές ξεκινούσαν από αυτό, χωρίς να φοβούνται και να τις χρησιμοποιήσουν.
Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η κατοχή ενός πλούσιου λεξιλογίου πολλές φορές συμπίπτει και με την στρατηγική γνώση του πώς και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί -είτε περιλαμβάνει εξευγενισμένες λέξεις, είτε απλές και καθημερινές ή ακόμα και χυδαίες βρισιές.
Ως ένδειξη… ειλικρίνειας
Σύμφωνα με άλλες μελέτες, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ειλικρινείς στην έκφραση των συναισθημάτων τους, δεν διστάζουν να κάνουν χρήση ύβρεων, αν αισθανθούν ότι μέσα από αυτές θα εκφραστούν καλύτερα.
Αν όμως κάποιος βρίζει με την παραμικρή ευκαιρία και συνεχώς, τότε δεν μπορεί να υπολογίζεται ως ειλικρινείς, τονίζουν οι επιστήμονες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις