Υπάρχουν κάποιες συνταγές που τις έχουν συνδέσει με τη μαμά ή τη γιαγιά μας και ποτέ δεν τις αγγίζουμε. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι πίτες. Σαν και αυτές που έφταιξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Μήπως ήρθε η στιγμή να τις δοκιμάσεις;
Πολλοί είναι αυτοί που τη γέμιση την ψήνουν από πριν, ωστόσο όταν μπει στον φούρνο θα «στεγνώσει». Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι ότι η γέμιση ψήνεται μαζί με την πίτα.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε μέσα: τις σταφίδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, το ρύζι, λίγο γαρύφαλλο, το γιαούρτι, το τυρί και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το χέρι.
Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τα χωριάτικα φύλλα, προσθέτουμε τη γέμιση που φτιάξαμε πριν και «καπακώνουμε» με χωριάτικα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 160 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.