Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αναρρώνει από πνευμονία – Παραμένει στα καθήκοντά της
Προς το παρόν δεν προβλέπεται η αντικατάστασή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αναρρώνει από την πνευμονία, παραμένει στα καθήκοντά της και προς το παρόν δεν προβλέπεται η αντικατάστασή της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πάολα Πίνο.
Η φον ντερ Λάιεν ακύρωσε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου
«Επίμονη και αφοσιωμένη καθώς είναι, διατηρεί τη συνέχιση των εργασιών και έχει καθημερινή επαφή με την ομάδα της», δήλωσε η Π. Πίνο για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Αν και η πρόεδρος δεν βρίσκεται με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, καθώς αναρρώνει από την πνευμονία, οι εργασίες συνεχίζονται και έχει καθημερινή επαφή με όλους εμάς», πρόσθεσε, η Π. Πίνο, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι η κ. Φον ντερ Λάιεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, πριν το ταξίδι της Τζόρτζια Μελόνι στις ΗΠΑ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Αν χρειαστεί, ποια θα αντικαταστήσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ερωτηθείσα γιατί η κ. Φον ντερ Λάιεν δεν αναθέτει σε κάποιον αντιπρόεδρο της Επιτροπής τα καθήκοντά της, όσο βρίσκεται στη διαδικασία της ανάρρωσης, η Π. Πίνο απάντησε ότι «προς το παρόν» δεν υπάρχει ανάγκη να διοριστεί ένα μέλος του Σώματος των Επιτρόπων για να την αντικαταστήσει. «Εάν χρειαστεί να γίνει αυτό, η πρώτη σε σειρά είναι η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Τερέζα Ριμπέιρα», πρόσθεσε.
Η Πάολα Πίνο σημείωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στη διαδικασία της ανάρρωσης και γι’ αυτό το λόγο ακύρωσε ορισμένες υποχρεώσεις της για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων μιας ομιλίας στη Λισαβόνα και ενός ταξιδιού στο Γκντανσκ της Πολωνίας.
Σε ό,τι αφορά το καθιερωμένο ταξίδι του Κολεγίου των Επιτρόπων στη χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, η Π. Πίνο ανέφερε ότι συμφωνήθηκε με τις αρχές της Πολωνίας να αναβληθεί μέχρι νεοτέρας. «Θα σας ενημερώσουμε όταν θα έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία», δήλωσε η εκπρόσωπος, αποφεύγοντας να απαντήσει αν το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου. Η ίδια εκπρόσωπος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της προέδρου της Επιτροπής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημήτρης Μητσιώνης: Πέθανε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, σε ηλικία 49 χρόνων
- Αττική: Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος καταζητούμενος από την Interpol για ανθρωποκτονία
- Οι πρώτες δηλώσεις του Κάρικ: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλη ευθύνη – Υψηλά τα στάνταρ στη Γιουνάιτεντ»
- Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Η Μελίσα Γκίλμπερτ στηρίζει τον σύζυγό της Τίμοθι Μπάσφιλντ μετά την παράδοσή του στις αρχές
- Οι ομοφυλοφιλικές επαφές «μέρος της κοινωνικής ζωής» πολλών πιθήκων
- Νίκαια: Άγνωστοι βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση στο Μαξίμου – Καταδικάζει η Συντονιστική
- Κατάρ: Απομακρύνεται προσωπικό από την αμερικάνικη βάση Αλ Ουντέιντ
- Σορτς: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Euroleague – Ο Αταμάν ήταν ειλικρινής…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442