Η Ταϊβάν καταγγέλλει ότι δέχεται εκατομμύρια κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις την μέρα
Οι κυβερνοεπιθέσεις συχνά συνδυάζονται με στρατιωτικά γυμνάσια και έχουν στόχο να «εκφοβίσουν» τη δημοκρατική κυβέρνηση της Ταϊβάν.
- Η «Ατζέντα 2030» και οι στόχοι του 2025 για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
- Πιθανότητα για περισσότερες λίμνες στα ανεξερεύνητα κομμάτια του Κηφισού - «Ανάγκη άμεσης έρευνας»
- Έλβις Πρίσλεϊ: Η θρυλική πορεία από το Μισισίπι ως την κορυφή του κόσμου
- Η ιστορία του κτιρίου που στέγαζε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον – Πόσο πουλήθηκε [εικόνες]
Οι κυβερνοεπιθέσεις στις κρατικές υπηρεσίες της Ταϊβάν διπλασιάστηκαν το 2024 και έφτασαν κατά μέσο όρο τις 2,4 εκατομμύρια ανά ημέρα, με τις περισσότερες να προέρχονται από τον κυβερνοστρατό της Κίνας, ανακοίνωσε το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας του διαφιλονικούμενου νησιιού.
Οι καταγγελίες της Ταϊβάν για τις λεγόμενες «παρενοχλήσεις γκρίζας ζώνης», από καθημερινές στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι εχθρικά αερόστατα και ηλεκτρονικές επιθέσεις, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς το Πεκίνο εντείνει τις στρατιωτικές και πολιτικές πιέσεις προκειμένου να αποδεχτεί το νησί ότι τελεί υπό κινεζική κυριαρχία.
Το Δίκτυο Κυβερνητικών Υπηρεσιών της Ταϊβάν δεχόταν πέρυσι 2,4 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα κατά μέσο όρο, πολύ πάνω από τα 1,2 εκατομμύρια του 2023.
«Αν και πολλές από αυτές τις επιθέσεις ανιχνεύτηκαν και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, ο αυξανόμενος αριθμός τους αναδεικνύει την όλο και πιο σοβαρή φύση των κινεζικών επιχειρήσεων χάκινγκ» αναφέρει στην έκθεσή του το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας.
Το Πεκίνο αρνείται συστηματικά ότι πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος άλλων χωρών, έχει κατηγορηθεί όμως από ξένες κυβερνήσεις για εχθρική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο. Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, η Ουάσιγκτον κατηγόρησε την Κίνα για επίθεση στους μεγαλύτερους παρόχους τηλεφωνίας και υποκλοπή δεδομένων από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ορισμένες κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, όπως συνέβη με τις επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DoS) που επηρέασαν τους ιστότοπους οικονομικών ιδρυμάτων και των δημόσιων συγκοινωνιών.
Το Πεκόνο πραγματοποίησε φέτος δύο μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, ένα τον Μάιο και ένα τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν στόχο «να διαταράξουν τη λειτουργία της κυβέρνησης της Ταϊβάν και να προσφέρουν οφέλη στον πολιτικό, στρατιωτικό, τεχνολογικό και οικονομικό τομέα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις