Η ιστορία του κτιρίου που στέγαζε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον – Πόσο πουλήθηκε [εικόνες]
Η ιστορική εξαώροφη κατοικία λειτούργησε για 60 χρόνια ως Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον - Πουλήθηκε 7,25 εκατομμύρια δολάρια.
- Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού – Η θέση της Ελλάδας [γράφημα]
- «Κατάφωρη παραβίαση»: Σφοδρές αντιδράσεις από αραβικές χώρες μετά τον βιβλικό χάρτη που παρουσίασε το Ισραήλ
- Μήπως τα χάνει; - Βιογράφος του Έλον Μασκ υποστηρίζει πως ο δισεκατομμυριούχος έχει αρχίσει να «τρελαίνεται»
- Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι στρατοί Ισραήλ και Τουρκίας; – Τι αναφέρει η επιτροπή Νάγκελ
Μια ιστορική εξαώροφη κατοικία που λειτούργησε για 60 χρόνια ως Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, πωλήθηκε για 7,25 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο μήνες στην αγορά. Το σπίτι, που βρίσκεται σε ένα τμήμα της Massachusetts Avenue, γνωστό ως Embassy Row ανακαινίσθηκε προσφάτως και η αρχική τιμή η οποία ζητήθηκε ήταν 7,95 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως γράφει το Mansion Global, η ψηφιακή πλατφόρμα με περιεχόμενο σχετικά με την παγκόσμια αγορά ακινήτων και μέρος του Barron’s Group, το ακίνητο αυτό έχει έκταση περίπου 824 τετραγωνικών μέτρων. Χτίστηκε το 1904 από την Irene Sheridan, χήρα του στρατηγού της Philip Sheridan, ο οποίος έχει δώσει το όνομά του και στην κοντινή πλατεία που ονομάζεται Sheridan Square. Σύμφωνα με άρθρο του 1984 στην Washington Post, η εξέχουσα κοινωνικά χήρα, που ζούσε εκεί με τις τρεις κόρες της, ήθελε να βρίσκεται κοντά στο άγαλμα του συζύγου της, που κοσμεί το κέντρο της πλατείας.
Πώς δημιουργήθηκε το Embassy Row
Εκείνη την εποχή, η κυρίως αγροτική περιοχή αναπτύχθηκε σιγά-σιγά με πολυτελή αρχοντικά, που αναπτύχθηκαν από εύπορους κατοίκους της Ουάσιγκτον και σύντομα θα γινόταν γνωστή ως Embassy Row, καθώς γέμιζε με πρεσβείες και διπλωματικές κατοικίες.
Το 1949, η κατοικία εξαγοράστηκε από την Ελλάδα και ενσωματώθηκε στο διπλανό κτίριο της πρεσβείας της, μαζί με ένα τρίτο παρακείμενο κτίριο. Χρησιμοποιήθηκε για τις προξενικές δραστηριότητές τους, το εκπαιδευτικό κέντρο και το κτήριο Τύπου, αναφέρει στο Mansion Global η Deborah Fonseca, broker στην Long & Foster Real Estate.
Το 2016, η Ελλάδα πούλησε το ακίνητο στον ελληνοαμερικανό κατασκευαστή ακινήτων Γιώργο Μπεχράκη έναντι του ποσού των 2,86 εκατ. δολαρίων, ενώ διατήρησε το γειτονικό κτίριο για τη διπλωματική της αποστολή. Όπως αποκαλύπτει η Fonseca, έως τότε το ακίνητο ήταν ερειπωμένο και ο Μπεχράκης, ο οποίος κατέχει το ακίνητο μέσω της εταιρείας του Marwick Associates, ξεκίνησε την αποκατάσταση και την ανάπλασή του.
Στην αρχή γκρέμισαν το εσωτερικό του και άφησαν το κτήριο «γυμνό», ώστε να μπορεί πολύ εύκολα μετά να χρησιμοποιηθεί είτε ως πρεσβεία είτε ως προσωπική κατοικία, καθώς είναι διαμορφωμένο και για τα δύο. «Το πρώτο μέρος του έργου το έφερε στο επίπεδο ενός ζεστού κελύφους», εξηγεί Fonseca. «Και οι έξι όροφοι [ήταν] ανοιχτοί, χωρίς χωρίσματα δωματίων, χωρίς μπάνια».
Ευελιξία και ανακαίνιση
Μετά από επαφές που είχαν με αρκετούς υποψήφιους αγοραστές, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τελειώσουν το ακίνητο ως κατοικία, διατηρώντας παράλληλα κάποια ευελιξία για διαφορετικές μελλοντικές χρήσεις. «Το τελειώσαμε ως κατοικία, αλλά το κάναμε έτσι ώστε ακόμα κι αν το έπαιρνε μια πρεσβεία να ήταν εντάξει», ανέφερε η Fonseca.
Η τελική ανακατασκευή σε ιδιωτική κατοικία ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι και πράγματι οι αγοραστές είναι ένα ζευγάρι που σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει ως τέτοια.
Το σπίτι διαθέτει τώρα πέντε υπνοδωμάτια, πολλά καθιστικά για διασκέδαση, μια σοφίτα, ένα τελειωμένο υπόγειο και ένα μεγάλο roof garden. Το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει δύο καθιστικά και μια τραπεζαρία με wet bar, ενώ ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει τους κύριους χώρους καθιστικού, τραπεζαρίας και κουζίνας, οπότε ο πρώτος όροφος μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στη διασκέδαση.
Ορισμένα αυθεντικά χαρακτηριστικά παραμένουν άθικτα, όπως δύο εσωτερικοί τοίχοι από τούβλα, μπαλκόνια Ιουλιέτας και καλούπια οροφής, που προσδίδουν στο σπίτι «γοητεία του παλιού κόσμου», είπε η Fonseca, η οποία εκπροσωπούσε τόσο τον αγοραστή όσο και τον πωλητή μαζί με τον Rene Fonseca.
Πηγή: ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις