Αρκάς: Η μουτρωμένη καλημέρα της Τετάρτης
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο
- Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι στρατοί Ισραήλ και Τουρκίας; – Τι αναφέρει η επιτροπή Νάγκελ
- Σοκαριστικό βίντεο: Παιδόφιλος μαχαιρώνει μαθήτρια στη μέση του δρόμου
- Η Δανία δηλώνει «ανοιχτή στον διάλογο» με τις ΗΠΑ για την Αρκτική
- Προς δημοσίευση η έκθεση με τον ρόλο του Τραμπ στην επίθεση στο Καπιτώλιο
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς με τον δικό του τρόπο.
Στο σημερινό σκίτσο βλέπουμε τρία παιδιά, αμίλητα να περπατούν με τσάντες στις πλάτες τους. Από τις τσάντες καταλαβαίνει κανείς πως τα παιδιά κατευθύνονται στο σχολείο.
Τα λόγια είναι περιττά προφανώς μπρος στην επιστροφή αυτή στις σχολικές αίθουσες και τα θρανία καθώς καθόλου εύκολο δε φαίνεται να είναι για τα παιδιά τα οποία εδώ και μέρες απολαμβάνουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μέχρι χθες έπαιζαν ξέγνοιαστα με τους φίλους τους, ενώ δεν ήταν αναγκασμένα και να ξυπνούν νωρίς καθημερινά έτσι ώστε να παραστούν στην ώρα τους στο σχολείο.
Οι δυσκολίες της επιστροφής στο σχολείο
Αν για τους ενήλικες χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, τις δραστηριότητες και το διάβασμα μετά από δύο εβδομάδες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού.
Παράλληλα, αξίζει πράγματι να αναγνωρίσουμε στα παιδιά ότι έχουν ένα πολύ σκληρό καθημερινό πρόγραμμα, αλλά και ότι δεν είχαν όλα τα παιδιά την ευκαιρία να ξεκουραστούν μέσα στις διακοπές. Κάποια ίσως αρρώστησαν ή δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν όμορφες εκδρομές και να πάρουν εντυπωσιακά δώρα από τον Άη Βασίλη.
Ίσως αυτά τα παιδιά να έχουν περισσότερα παράπονα από τους γονείς τους και να επιστρέφουν στο σχολείο με μεγαλύτερο εκνευρισμό. Σε κάθε περίπτωση, για κάποια παιδιά η περίοδος προσαρμογής μπορεί να μη διαρκεί περισσότερο από κάποιες μέρες, ενώ άλλα αργούν να βρουν και τους ρυθμούς του και όσον αφορά τις σχολικές επιδόσεις με αποτέλεσμα να κάνουν «κοιλιά».
Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή δεν είναι εύκολη και οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά το χρόνο και να δείξουμε την απαραίτητη κατανόηση στις ανάγκες τους ακόμη κι αν αυτές αφορούν τις ώρες που αφιερώνουν στο παιχνίδι, έτσι ώστε να αναπροσαρμοστεί το συντομότερο δυνατό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις