Τσετσίλια Σάλα: Ελεύθερη αφέθηκε η ιταλίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο Ιράν
Η 29χρονη Τσετσίλια Σάλα, συνελήφθη στην Τεχεράνη στις 19 Δεκεμβρίου. Κρατήθηκε στην απομόνωση στη διαβόητη φυλακή Εβίν της πρωτεύουσας του Ιράν
- Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού – Η θέση της Ελλάδας [γράφημα]
- «Κατάφωρη παραβίαση»: Σφοδρές αντιδράσεις από αραβικές χώρες μετά τον βιβλικό χάρτη που παρουσίασε το Ισραήλ
- Μήπως τα χάνει; - Βιογράφος του Έλον Μασκ υποστηρίζει πως ο δισεκατομμυριούχος έχει αρχίσει να «τρελαίνεται»
- Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι στρατοί Ισραήλ και Τουρκίας; – Τι αναφέρει η επιτροπή Νάγκελ
Ελεύθερη αφέθηκε η ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα, η οποία είχε συλληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Ιράν για «παραβίαση των νόμων» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και επιστρέφει στην πατρίδα της, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.
«Η συμπατριώτισσά μας αφέθηκε ελεύθερη από τις ιρανικές αρχές και επιστρέφει στην Ιταλία», διευκρινίζει η ιταλική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
«Το αεροσκάφος με το οποίο επαναπατρίζεται η δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα απογειώθηκε πριν μερικά λεπτά», προσθέτει η ανακοίνωση.
Κρατήθηκε στην απομόνωση της φυλακής Εβίν
Η 29χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται στην εφημερίδα Il Foglio και στον ιστότοπο που δημοσιεύει podcast Chora Media και διέθετε δημοσιογραφική βίζα, συνελήφθη στην Τεχεράνη στις 19 Δεκεμβρίου. Κρατήθηκε στην απομόνωση στη διαβόητη φυλακή Εβίν της ιρανικής πρωτεύουσας.
Οι κατηγορίες με τις οποίες είχε συλληφθεί η δημοσιογράφος ήταν αόριστες και αφορούσαν «παραβίαση των νόμων της Ισλαμικής Δημοκρατίας»
Η Σάλα συνελήφθη τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη του Ιρανού επιχειρηματία Μοχαμάντ Αμπεντινί στο αεροδρόμιο του Μιλάνου. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ για την παροχή εξαρτημάτων drone τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση που εξαπολύθηκε το 2024 και προκάλεσε τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούσαν στην Ιορδανία.
Στη σημερινή ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης διευκρινίζεται ότι η δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερη χάρη στις εντατικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν μέσω της διπλωματίας και των υπηρεσιών Πληροφοριών, χωρίς να υπάρχει αναφορά στην υπόθεση του Αμπεντινί.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις