Συνταγή: Σολομό με ταχίνι, κρούστα βοτάνων και πλιγούρι
Μια συνταγή που θέλει λίγο κόπο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
- Ο σύγχρονος πόλεμος των υποθαλάσσιων καλωδίων και οι κίνδυνοι δολιοφθοράς στη Μεσόγειο
- Ο στρατηγός Ζοζέφ Αούν εκλέχθηκε πρόεδρος στον Λίβανο - Η στάση της Χεζμπολάχ, ποιοι τον στηρίζουν
- Εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής του σχήματος Ραμστάιν για την Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν, λέει η Γερμανία
- Δηλητηριώδης η ουσία που είχε σταλεί στον πρωθυπουργό του Βελγίου - Ταυτοποιήθηκε στρυχνίνη
Η περίοδος «αποτοξίνωσης» μετά τα τραπέζια των γιορτών συνεχίζεται στο «Buongiorno». Ωστόσο επειδή στο μυαλό των περισσοτέρων αυτή η διαδικασία έχει συνδεθεί με άνοστα πιάτα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας δείξει ότι κάνουμε λάθος, κάνοντας μια συνταγή πεντανόστιμη.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή για σολομό με ταχίνι, κρούστα βοτάνων και πλιγούρι. Μια συνταγή που θέλει λίγη μαεστρία, λίγο κόπο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Τα υλικά
800 γρ σολομό
100 γρ ταχίνι
100 γρ γιαούρτι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κσ μέλι
60 ml ελαιόλαδο
10 φύλλα μέντας
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικός
100 γρ φιστίκια ψημένα
100 γρ χωμί τοστ ψημένο/τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το πλιγούρι
200 γρ πλιγούρι
600 ml νερό
χυμό από 1 λεμόνι
1 ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κσ δυόσμο
100 ML ελαιόλαδο
50 γρ σταφίδες ξανθές
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Η τραγανή πέτσα του σολομού, που μπαίνει ως γαρνιτούρα στο πιάτο, αλλά είναι πεντανόστιμη.
Η διαδικασία
Για το πλιγούρι:
Σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε το πλιγούρη και το αφήνουμε να «πιει» το νερό του.
Αφού τραβήξει το νερό, ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το λεμόνι, τις σταφίδες και λίγο λάδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε ένα λεπτό και είναι έτοιμο.
Για τον σολομό:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ταχίνι και λίγο μέλι. Προσθέτουμε λίγο δυόσμο, μαϊντανό και βασιλικό.
Ανακατεύουμε καλά και «μαρινάρουμε» τον σολομό, το οποίο μετά τον πανάρουμε σε σπασμένο φυστίκι.
Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το τοποθετούμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Για την πέτσα:
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα, την πέτσα του σολομού και ένα άλλο ταψάκι από πάνω για βάρος.
Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά κι έχεις μια τραγανή πέτσα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις