![Άβυσσος: Μια παράδοξη διαβατήρια τελετουργία στο ΠΛΥΦΑ](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/01/avissos-1200x800.jpg)
Άβυσσος: Μια παράδοξη διαβατήρια τελετουργία στο ΠΛΥΦΑ
Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.
Μετά την ολοκλήρωση τριών πρωτότυπων έργων, «Κόκκινα Τετράδια» (2020), «Περιοδεύων Θίασος» (2022) και «Αλγόρυθμος» (2023) που σημείωσαν μια επιτυχημένη πορεία, η βραβευμένη ηθοποιός και δημιουργός Ελεάνα Γεωργούλη, παρουσιάζει το νέο της έργο «Άβυσσος» στον Χώρο 7Γ του ΠΛΥΦΑ.
H «Άβυσσος» ζωντανεύει το παράδοξο σύμπαν μιας δυστοπίας. Σε ένα μελλοντικό κόσμο που βρίσκεται λίγο πριν την οριστική κατάρρευση, εξαιτίας των αλυσιδωτών πολέμων και της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, παρακολουθούμε έναν παιχνιδοποιημένο αγώνα επιβίωσης.
Μέσα από μια αλυσίδα ποιητικών επεισοδίων, έξι ερμηνευτές σχηματίζουν έναν εκρηκτικό Χορό, σε μία performance αδιάκοπου παλμού που δοκιμάζει τα απόλυτα όρια της ψυχικής, ηθικής και σωματικής τους αντοχής.
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/01/ΑΒΥΣΣΟΣ-rehearsal-photo-by-©-Karol-Jarek-30.jpg)
Η υπόθεση
Η νήσος ARCADIA είναι μια σύγχρονη ΓΗ της Επαγγελίας, όπου κυριαρχεί κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη, ευημερία και εξαιρετικές περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Προθάλαμος της ARCADIA, είναι η βραχονησίδα ΑΒΥΣΣΟΣ, ένας διάμεσος τόπος που βρίσκεται εγκατεστημένος ο Σταθμός Επιθεώρησης.
Εκεί καταφθάνουν οι χιλιάδες ταξιδευτές που εγκαταλείπουν τα δικά τους νησιά με στόχο να ζήσουν στη γη του ονείρου.
Η Ειδική Επιτροπή της ΑΒΥΣΣΟΥ, εξετάζει τους νεοαφιχθέντες, προκειμένου να εγκριθεί το φύλλο πορείας τους για την ARCADIA. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κάρτα εισόδου, είναι να περάσουν ΟΛΑ τα στάδια της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Όσοι δεν τα καταφέρουν θα επαναπροωθηθούν πίσω στις νήσους προέλευσης. Τι θα συμβεί όμως όταν εξελιχθεί σε ένα επικίνδυνο και σουρεαλιστικό παιχνίδι επιβίωσης, δίχως τέλος;
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/01/ΑΒΥΣΣΟΣ-rehearsal-photo-by-©-Karol-Jarek-41.jpg)
Συντελεστές
Σύλληψη, Κείμενο, Σκηνοθεσία: Ελεάνα Γεωργούλη
Επιμέλεια Κίνησης / Χορογραφία: Άρης Παπαδόπουλος
Μουσική & Ηχητικός Σχεδιασμός: Θάνος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Karol Jarek
Σύμβουλος Πρόβας: Κατερίνα Λιαποπούλου
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Σκηνογραφία, Κοστούμια: Γιώργος Τρικκαλιώτης, Ελεάνα Γεωργούλη
Πληροφορίες
ΠΛΥΦΑ | Κορυτσάς 39, Βοτανικός, Αθήνα 104 47
Πρεμιέρα: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Διάρκεια: 85 λεπτά
Προπώληση εισιτηρίων:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις