Ήταν αναμενόμενο να προχωρήσει σε «φρεσκάρισμα» της 11αδας του Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προστατεύοντας συνάμα και παίκτες που ειναι στο όριο των καρτών, όπως ο Ρέτσος.
Ο «Μεντί» είχε προαναγγείλει αλλαγές στο βασικό σχήμα απο την στιγμή που υπάρχει υπερφόρτωση παικτών για αυτό και αποφάσισε να αφήσει εκτός 11αδας τόσο τον Ροντινέι που μετρούσε έξι σερί ματς βασικός όσο και τον Τσικίνιο που ήταν επηρεασμένος απο τα απανωτά παιχνίδια.
Με τις αλλαγές δίνει την ευκαιρία σε δύο παίκτες που έχουν αρκετά μεγάλη συμμετοχή στον φετινό Ολυμπιακό να παίξουν για πρώτη φορά βασικοί σε ευρωπαϊκό ματς. Για την ακρίβεια σε μεγάλο ματς, μαζί δηλαδή με τα ντέρμπι, δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ απο την αρχή οι Μπιανκόν και Βέλντε. Ο Γάλλος στόπερ μάλιστα έχει στο ενεργητικό του φέτος 8 λεπτά συμμετοχής, μπαίνοντας αλλαγή στο φινάλε του αγώνα με την Τβέντε στο Καραϊσκάκη.
Απο την άλλη ο Νορβηγός εξτρέμ μετράει 4 συμμετοχές στα 7 ματς του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ. Έπαιξε 7 λεπτά στο Λιόν, στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρέιντζερς, 13 λεπτά στο Βουκουρέστι με την Στεάουα και 32 με την Πόρτο που μπήκε στην επανάληψη αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Μετά από συγκλονιστικό ματς στην Πολωνία που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις, ο Άρης Betsson επικράτησε της Σλασκ στην Πολωνία με 113-107 και παρέμεινε ζωντανός για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup
Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να έχει 21 πόντους και 5 ασίστ, στην καλύτερη εμφάνισή του με τα «πράσινα», ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα της Μπασκόνια (93-74) για βελτιώσει το ρεκόρ του στο 14-9.