
Ιστορικών διαστάσεων η νίκη της Βίκινγκουρ επί του Παναθηναϊκού (vids+pic)
«Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου, ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου Ισλανδού επιθετικού Χέλγκι Γκούντγιονσον.
«Οι Βίκινγκς ανεβαίνουν και οι Ελληνες θεοί πέφτουν». Οι Ισλανδοί έστησαν πάρτι στο X καθώς η Βίκινγκουρ έγινε η πρώτη ομάδα από τη χώρα τους που πέτυχε νίκη σε νοκάουτ αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (2-1 τον Παναθηναϊκό).
🇮🇸VIKINGS RISE AND GREEK GODS FALL!
In the hellscape of Helsinki more writing can be added to those ancient Nordic runes. And though it is only one battle that is won, with a war ahead, it was a battle that nobody expected to come the way of the Vikings.
They will sale home now… pic.twitter.com/YIpSLzXzhT
— Nordic Footy 🏴 (@footy_nordic) February 13, 2025
Οι Vikes συνεχίζουν να γράφουν ιστορία, μετά την παρθενική τους συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τον πρώτη τους νίκη σε νοκάουτ αναμέτρηση, χρησιμοποιώντας ως έδρα την Bolt Arena στο Ελσίνκι, 2.400 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική τους έδρα.
Iceland’s Vikingur—who had to play this ‘home’ game in Helsinki as there are no Icelandic stadiums which currently meet UEFA criteria—just beat Greek giants Panathinaikos 2-1 🤯
Have a night, EuroVikes 🇮🇸pic.twitter.com/tN6ZR420Rq
— Men in Blazers (@MenInBlazers) February 13, 2025
«Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω. Είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου. Ποτέ δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε, όπως και το κλαμπ», ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου Ισλανδού επιθετικού Χέλγκι Γκούντγιονσον.
Δίπλα στους Vikes βρέθηκαν Ισλανδοί που ταξίδεψαν ακόμα και από τη Σκωτία για να είναι παρών στην ιστορική στιγμή της ομάδας τους.
Οι Ισλανδοί έχουν πάντως πολλά παράπονα από τον διαιτητή για το πέναλτι που καταλόγισε στα τελευταία λεπτά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις