Σάββατο 12 Απριλίου 2025
weather-icon 20o
00:00
00:00

Συνταγή: Muffins με γιαούρτι, σοκολάτα και μπανάνα

Μια συνταγή αφράτη, ελαφριά και πανεύκολη.

Αν υπάρχει ένα αγαπημένο σνακ, ιδιαίτερα για τα πρωινά το Σαββατοκύριακο μαζί με τον καφέ, αυτό είναι το muffin. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείς να τα κάνεις, ωστόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας δείξει την πιο εύκολη συνταγή.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή γρήγορη, αφράτη και ελαφριά: muffins με γιαούρτι, σοκολάτα και μπανάνα. Χωρίς μίξερ, με τα πάντα να φτιάχνονται στο μπεν μαρί, δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 40 λεπτά για να έχουμε έτοιμα τα muffins μας.

Τα υλικά

200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
150 γρ. γιαούρτι
50 ml ηλιέλαιο
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. baking powder
2 αυγά
2 βανίλιες
2 μπανάνες ώριμες
ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. αλάτι

Το μυστικό

Μα φυσικά το γιαούρτι, που βοηθάει να αποκτήσει το muffin αυτή την αφράτη υφή και την κρεμώδη γεύση.

Η διαδικασία

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα 150 γρ. σοκολάτας και τη λιώνουμε.

Μέσα στο μπεν μαρί ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη βανίλια και τη καστανή ζάχαρη (γύρω στα 100 γρ.).

Παίρνουμε τη μπανάνα, τη κόβουμε σε κομμάτια και την πολτοποιούμε. Την ρίχνουμε στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 150 γρ. γιαούρτι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τα δύο αυγά και το ηλιέλαιο.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, βάζουμε το μείγμα σε φόρμα για muffins και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 12 Απριλίου 2025
Απόρρητο