Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων πραγματοποιήθηκε από το λιμενικό πριν λίγη ώρα στα ανοιχτά της Γαύδου.
Η επιχείρηση για την διάσωση 181 ατόμων
Πιο συγκεκριμένα, υπό τον συντονισμό του EKΣEΔ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάσωση των 181 μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε τρεις λέμβους, στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.
Οι μετανάστες μεταφέρονται στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ στην περιοχή πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.