Συνταγή: Σολομός με βότκα, κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά
Μια συνταγή λίγο ιδιαίτερη, λίγο παιχνιδιάρικη αλλά πολύ νόστιμη.
Ίσως είναι με διαφορά η συνταγή που έχουμε ακούσει τόσες πολλές στο «Buongiorno» αλλά δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται πράξη. Αυτό αποφάσισε να αλλάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που με μια κίνηση έκπληξη αποφάσισε να φτιάξει ένα από τα αγαπημένα πιάτα του Δημήτρη Ουγγαρέζου.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και παρέδωσε την ποδιά του στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, προκειμένου να φτιάξει σολομό με βότκα, κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά.
Και για όποιον δεν γνωρίζει να θυμίσουμε ότι ουκ ολίγες φορές ο γνωστός παρουσιαστής έχει αναφερθεί σε αυτή τη συνταγή – ιδιαίτερα για το τι μαγειρεύει στην (όταν έχει) σχέση του.
Τα υλικά
500 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
3 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. σολομός σε κυβάκια
50 γρ. παρμεζάνα
1 λεμόνι
250 ml κρέμα γάλακτος
50 ml βότκα
50 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Ακολουθούμε την παραδοσιακή φοιτητική λογική: ξεκινάμε από τα «σκληρά» υλικά και προχωράμε προς τα «μαλακά».
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε ρίχνουμε βούτυρο και προσθέτουμε: το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστούν.
Μετά βάζουμε τον σολομό, μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέτουμε το πιπέρι.
Μόλις αρχίζουν να φεύγουν τα υγρά, σβήνουμε με τη βότκα.
Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και στο τέλος τον άνηθο.
Μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια τα οποία τα έχουμε βράσει από πριν, ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού τα υλικά και το πιάτο είναι έτοιμο.
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442