Στα 20:31 που πάτησε στο παρκέ, ήταν μακράν ο καλύτερος της βραδιάς. Και του ντέρμπι. Με 14 πόντους, 4 ασίστ, δίχως λάθος και 20 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος προφανώς και για ένα ακόμη βράδυ έπαιξε (και) για τον Τόμας Γουόκαπ. Και ήταν floor general για τον Ολυμπιακό.
Μόνο που δυστυχώς δεν το ευχαριστήθηκε ούτε αυτό το ντέρμπι. Διότι από το 25΄και πέρα ο Αμερικανός άσος έφυγε από το παρκέ και δεν επέστρεψε ποτέ. Μάλιστα σύντομα έγινε αντιληπτό ότι έφυγε για τα αποδυτήρια. Και όταν επέστρεψε στον πάγκο, βαθιά στην τέταρτη περίοδο φορούσε ήδη τα πολιτικά του.
Τελικά με τη λήξη επιβεβαιώθηκε η αυτονόητη ανησυχία. Διότι ο Γκος έφυγε από το παρκέ με ενοχλήσεις στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Σε ένα σημείο δηλαδή που έχει περάσει αρκετούς τραυματισμούς στο παρελθόν. Φυσικά ο τραυματισμός του Γκος έπαιξε μεγάλο ρόλο στο σενάριο της βραδιάς.
Ειδικά στην τελική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού που επέστρεψε και διεκδίκησε το ματς στο… σουτ του Σλούκα. Δεν είχε πλέι-μέικερ «έτοιμο» να πάρει τις σωστές αποφάσεις ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Και αναγκάστηκε να τραβήξει το κουπί ο Σέιμπεν Λι που μόλις έπαιξε το πρώτο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της καριέρας του
Η ατάκα του Μπαρτζώκα για Γκος
«Ήμασταν μπροστά συνέχεια, αλλά ο Γουίλιαμς-Γκος τραυματίστηκε και έπρεπε να αλλάξουμε πεντάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ολυμπιακού στο flash interview μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Λέγεται Κριστιάν Ζαβάλα, είναι Χιλιανός που παίζει στην Κόλο Κόλο και κατάφερε να εκτελέσει χειρότερο πέναλτι αλα Πανένκα και από τον Μπραχίμ Ντίας στο Σενεγάλη – Μαρόκο.
Εκτός συνέχειας από το Australian Open έμεινε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη Μαρία Σάκκαρη. Αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ (19:00 - MEGA News) την ισπανική Εστουδιάντες για τη φάση των «16» του Eurocup γυναικών, με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση.